Naši autori su za danas pripremili za Vas – Vinariju Nika koja je smještena u regiji Tri Morave, u Srbiji. Svoje zasade vinove loze smestila je u mjestu Vitkovo, kod Aleksandrovca.

Među proizvodima ove vinarije naći ćete sledeća vina: Prznica, Čudesni krug, Prokupac.

Dodatne informacije o vinariji

Vinogradsko turistički kompleks porodice Nikolić se nalazi u Aleksandrovačkoj Župi, na jednom od najpoznatih vinskih puteva Srbije, u prekrasnom malenom selu Vitkovu, 3 km od Aleksandrovca. Kompleks porodice Nikolić u Župi je potpuno okružen vinogradima i posebnom srpskom tradicionalnom ogradom od prošća dokle doseže pogled i uživa široku panoramu planina Kopaonika, Jastrepca i Goča i blagorodne Župe. Kompleks je jedinstven po arhitektonskom rešenju spoja starog i novog, harmoniji drevnih i prirodnih materijala, potpuno novom licu tradicionalne moravske kuće i po nesvakidašnjoj gostoprimljivosti i dobrom raspoloženju vedrih i vrednih domaćina. Počeci bavljenja vinogradarstvom porodice Nikolić datiraju iz 1882. godine i vremenom su, poštovanjem tradicije predaka – pradede Jovana i dede Vukašina i velikom ljubavlju, stvorena harmonična i pitka crvena i bela vina, punog voćnog ukusa.

Vina Vinarije Nika

Prznica

Rajnski rizling

Rajnski Rizling 2017, svetlo zlatne boje, bogato suptilnom voćnom aromom zrelih jabuka, sveže i skladno ukomponovanih kiselina.

Slaganje uz hranu                 

Daje široku mogućnost uparivanja sa raznim vrstama hrane, salatama, sirevima i belom ribom

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 10-12°C

Čudesni krug

Muskat Hamburg

Muskat Hamburg 2016, intenzivno ružičaste boje, muskatne arome, bogate harmonije ukusa trešanja i jagoda, duge elegantne završnice.

Slaganje uz hranu                 

Savršen partner sirevima, piletini, pastama i morskoj ribi

Detaljni podaci

Rose vino, temperatura serviranja 12°C

Prokupac

Prokupac

Crveno vino tamno crvene boje, ukusa bobičastog voća i suvih šljiva, tanina nežnih i skladno ukomponovanih. Arome župske zemlje i čokota.

Slaganje uz hranu                 

Pogodno za uparivanje sa crvenim mesom, starim sirevima i rečnom ribom

Detaljni podaci

Suvo crveno vino

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila: vinogradinikolic@gmail.com ili stupite u kontakt sa njima pozivom na broj: 063 7770633.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju putem društvenih mreža: https://www.instagram.com/vinarija_nika/, https://www.facebook.com/VinarijaNika/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte