Ovoga puta predstavićemo Vam vinariju iz Srbije Nikad nije kasno čiji su zasadi smješteni u Župi i koji su rasprostranjeni na oko 3.000 ha, od čega je 50 ha podignuto u zadnje dve godine. Aleksandrovac i okolina gaje tamjaniku i prokupac, najstarije autentične sorte grožđa u Srbiji. Prokupac, zvani i rskavac je sorta stara oko 1000 godina, a tamjanika, muskatna sorta poreklom iz Francuske, koja se u Srbiji gaji preko 500 godina. Još se gaje i župski bojadiser, pa smederevka, sovinjon, semijon, župljanka, neoplanta, šardone, italijanski rizling. Sjedište vinarije se nalazi u Beogradu.

Vina ove vinarije su: Simfonija, Melodija, Signature.

Detaljnije o vinariji možete pročitati ispod

Naša filozofija je da svaka naša kupaža sadrži jednu domaću autotohnu sortu. Posebnom selekcijom smo odabrali grožđe koje je nakon berbe tretirano najvećom pažnjom kako da bi iz njega nastala naša jedinstvena vina.

Vina vinarije Nikad nije kasno

Simfonija

Merlot 40%, Marselan 35%, Prokupac 15%, Kaberne 10%

Vrhunsko vino intenzivne, vrlo duboke crvene boje sa ljubičastim odsjajem-skoro modro. Na mirisu skladno, sa akcentom na tamno voće i začine, razvija se u čaši vremenom. Ukus pun, zaokružen sa mesnatim taninima i dobrim kiselinama.

Slaganje uz hranu                 

Vino se preporučuje uz bifteke, jaka crvena mesa, divljač i jagnjetinu. Pored toga lepo harmonira sa mesom ispod sača, naročito teletinom, srednje starim sirevima i čokoladnim kao i voćnim desertima. Takođe se uklapa sa svim vrstama masnih riba kao što su losos, smuđ i som.

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 14%

Melodija

Tamjanika 60%, Chardonnay 40%

Vrhunsko belo vino svetlo žute boje sa zelenim nijansama. Ova jedinstvena kupaža impresionira svojom složenošću. Ima puno telo Chardonnay-a koje je savršeno izbačansirano voćnom finesom tamjanike. Intenzivni mirisi egzotičnog voća – Ičija (Azijska trešnja), ananasa i manga se prepliću sa mirisima kruške i cvetnih aroma ruže, što ovom vinu daje očaravajući buke. Veoma prijatno vino koje svoje voćno telo upotpunjuje skladnom prirodnom slatkoćom.

Slaganje uz hranu                 

Vino se preporučuje uz sve vrste rečnih i morskih riba. Pored toga lepo harmonira sa svim vrstama piletine, a slaže se i uz lagane menije teletine i svinjetine i sve vrste mesnih salata (Cezar, biftek, morski plodovi).         

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-12°C, procenat alkohola 12,5%

Signature

Merlo, Kaberne i Prokupac

Vrhunsko vino intenzivne, vrlo duboke crvene boje sa ljubičastim odsjajem-skoro modro. Na mirisu skladno, sa akcentom na tamno voće i začine, razvija se u čaši vremenom. Ukus pun, zaokružen sa mesnatim taninima i dobrim kiselinama. Gastronomsko vino.

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14%

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila: office@vinonnk.com ili ih pozovite telefonom na broj: +381 61 203 87 87.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju putem web sajta i društvenih mreža: https://vinonnk.com/https://www.instagram.com/vino.nikadnijekasno/, https://www.facebook.com/Vino-Nikad-Nije-Kasno-304944590191337/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte