Naši autori su za danas pripremili za Vas – Vinariju Okrug koja se nalazi u Srbiji u Šumadijskoj regiji. Čokoti vinove loze ove vinarije se nalaze u mjestu Šilopaj.

U standardnoj ponudi vinarija ima sledeća vina: Bella Koka, Midnight Merlot, Bauk Rose.

Više detalja o vinariji

U podnožju planine Rudnik, u selu Šilopaj, godine 2011. smo zasadili prve sadnice Merlot-a i Chardonnay-a. Pored svojih poslova koje radimo u Beogradu, svaki vikend putujemo u vinariju kako bi se posvetili proizvodnji vina. Shvatili smo da nam život na selu mnogo više prija nego u gradu i da je jutarnja kafa mnogo lepša kada se popije u vinogradu nego u kancelariji. Vinograd nismo nasledili od dede već smo odlučili da ga sami zasadimo. Proizvodnju vina baziramo isključivo na kvalitetu, sadnice vinove loze u našem vinogradu su sertifikovane i uvezene iz Italije. Trudimo se da pri proizvodnji koristimo tradicionalne metode u kombinaciji sa savremenim enološkim sredstvima.
Vino je tu da bi nam život učinilo lepšim i zabavnijim i to je naš glavni moto. Mi verujemo u slobodu koju pojedinac nosi – slobodan od očekivanja, pravila, politike i navika. Ovo verovanje nam daje slobodu u stvaranju naših vina.

Vina Vinarije Okrug

Bella Koka

Chardonnay

Bella Koka iz Okruga je elegantna i harmonična. Istaknuta je mineralnost i svežina. Svojim šarmom lepa koka donosi puno iznenađenja i uživanja!

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Midnight Merlot

Merlot

Svilenkast i elegantan sa naznakama trešnje i šumskog voća upotpunjen nežnim dodirom hrasta. Postojan na nepcima sa mekim i zaobljenim taninima.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13,5%

Bauk Rose

Merlot

Bauk – Strašno stvorenje iz srpske mitologije. S njim se od davnina plaše mala deca. Smatra se da ovaj strah potiče od medveda koji su nekada živeli u balkanskim šumama. Bauk rose je hibernirao u hrastovim buradima 6 meseci nakon čega se probudio i pokazao svoj karakter.

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-11°C, procenat alkohola 12,5%

Ova vinarija posluje pod poslovnim imenom Vinarija Okrug.

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila: okrugvina@gmail.com ili putem telefona: 060 6497 333.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na web sajtu:

http://vinarijaokrug.rs

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte