Izbor vinarije za predstavljanje danas je vinarija OPG Toni Bojanić koju možete pronaći u regiji Dalmacija u Hrvatskoj. Vinograde možete posjetiti odlaskom u Bojanić Bad.

Glavni atributi ove vinarije su sledeće etikete: Plavac Bojanić Bad, Fortunol, Forka, Pošip.

O vinariji možete pročitati u nastavku

OPG Toni Bojanić je mali proizvođač vina s otoka Hvara. Naša proizvodnja se temelji na obiteljskoj tradiciji dugoj već nekoliko stoljeća. Cilj nam je očuvati tradiciju i kvalitetu vina koja se može doživjeti samom konzumacijom naših vina.Proizvodnja nam je smještena u malom mjestu Bojanić Bad gdje u našem podrumu nastojimo očuvati proizvodnju vina na tradicionalni način uz dodatak moderne tehnologije s oko 5000 boca godišnje. Prodaja vina je smještena u samom podrumu te na štandu u mjestu Jagodna koje se nalazi svega 5 minuta od Bojanić Bada. Iznad prodajnog mjesta se nalazi i naš vinograd iz kojeg nastaje jedno od naših crnih vina tako da odmah možete spojiti okus sa viđenim te kući ponijeti uspomenu na tu sliku.Vina koja proizvodimo su crna i bijela. Od crnih vina prevladava sorta plavac mali, a od bijelih pošip te bogdanuša pomiješana s prčom.

Vina vinarije OPG Toni Bojanić

Plavac Bojanić Bad

Plavac mali

Vrhunsko vino “Plavac Bojanić Bad” koje se dobiva od sorte plavac mali. Položaj vinograda je na južnoj strani otoka Hvara iznad mjesta Bojanić Bad. Vino je nagrađeno više puta na međunarodnom natjecanju SABATINA s zlatnom medaljom.

Detaljni podaci

Crveno vino

Fortunol

Plavac mali

Kvalitetno vino “Fortunol” koje se dobiva od sorte plavac mali. Položaj vinograda se nalazi na južnoj strani otoka Hvara u mjestu Jagodna odnosno iznad našeg prodajnog mjesta.

Detaljni podaci

Crveno vino

Forka

80% Bogdanuša, 20% Prč

Bijelo vino “Forka” koje se dobiva od tradicionalne hvarske sorte bogdanuša sa dodatkom prča. Omjer je 80% bogdanuša te 20% prč. Položaj vinograda je na sjevernoj strani otoka Hvara.

Detaljni podaci

Belo vino

Pošip

Pošip

Kvalitetno vino „Pošip” nastalo je od sorte pošip. Vinograd se nalazi na sjevernoj strani otoka Hvara.

Detaljni podaci

Belo vino

Sva pitanja možete uputiti vinariji email-om: tbojanic1992@gmail.com ili stupite u kontakt sa njima pozivom na broj: 385(0)91 174 0864.

Vinarija je aktivna i na internetu i društvenim mrežama: https://www.instagram.com/opg_toni_bojanic/, https://www.instagram.com/opg_toni_bojanic/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte