Danas Vam predstavljamo Vinariju Pajić koja se nalazi na obroncima regije Majevica u Bosni i Hercegovini. Vinogradi ove vinarije se nalaze u mjestu Bukvik Gornji kod grada Brčko.

U svojoj proizvodnji vinarija Pajić ima sledeće etikete: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot Barrique, Rose i Kasna berba.

Vinariju možete kontaktirati putem email-a dionisljubnica@gmail.com ili putem telefona +387 66 004 210

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na društvenim mrežama putem sledećih naloga:

Facebook Vinarija Pajić
Instagram
vinarija_pajić
Youtube Vinarija Pajić

Više informacija o istoriji i vinariji možete pročitati u tekstu ispod

“Vinarija Pajić izgrađena je 2017. godine na prvim obroncima Majevice na 160m nadmorske visine. Prostor za degustaciju ima sve potrebno da bi uživali u isprobavanju naših vina, a pogled sa naše terase doprinosu potpunom užitku. Kako bi sačuvao svoj rodni kraj od umiranje, dr Dragan Pajić obnovio je vinograde 2013. godine. Prva berba u obnovljenim vinogradima bila je 2016. godine.”

Vina vinarije Pajić

Sauvignon Blanc

Miris vina koji dominira je miris svježe pokošene trave i poljskog cvijeća, zaokružen aromama zrelog voća.


Slaganje uz hranu
Naše vino je najbolje kombinovati uz jela od lososa i tune, te uz dagnje, kamenice, tjesteninu od školjki, tjesteninu od povrća, hladna predjela (šunka, sir), sirovo povrće, jela s curryem (riba, piletina) te mekim kozjim sirom.

Detaljni podaci
Pakiranje 0,75l, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 14,0% vol.

Chardonnay

Dominantan miris banane i citrusnog voća su prve stvari koje dolaze do izražaja kada prinesemo čašu.

Slaganje uz hranu
Chardonnay naše vinarije je najbolje kombinovati sa bijelom ribom, rakovima (škampi, jastog, rakovi) te različitim vrstama školjki (jakobove kapice, kamenice), ali i sa tjesteninom sa školjkama, tjesteninom sa dagnjama, sirovim povrćem, piletinom i puretinom.

Detaljni podaci
Pakiranje 0,75l, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 11,90% vol.

Merlot Barrique

Slaganje uz hranu
Naš Merlot Barrique je najbolje upariti sa tamnim mesom (biftek, janjetina, teletina) mesom od divljači i generalno sa jelima koja u sebi sadrže aromatičnije sosove. Lijepo se slaže i sa začinjenim kineskim jelima te tvrdim ili mekim ovčjim sirom.

Detaljni podaci
Pakiranje 0,75l, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 12,50% vol.

Rose

Slaganje uz hranu
Naš Rose od sorti Merlot i Hamburg Muscat je desertno, suvo, roze vino koje se može konzumirati kao aperitiv ali i uz slatkasta jela, suho i svježe voće.

Detaljni podaci
Pakiranje 0,75l, temperatura serviranja 11-14°C, procenat alkohola 12,80% vol.

Kasna berba

Kompotasti tonovi su prvo što nas asocira kada pomirišemo ovo vino i to na prvom mjestu breskve i kajsije, a kasnije nam se javljaju i miris lubenice i slatke dinje.

Slaganje uz hranu
Naše poluslatko vino je najbolje poslužiti u posebnim čašama, koje se od običnih vinskih čaša razlikuju po tome što su manje i uže, uz različite deserte. Bitno je samo da vino bude slađe od slatkiša, jer ćete inače teško osjetiti ukus vina.

Detaljni podaci
Pakiranje 0,375l, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 13,80% vol.

Nadamo se da ste uživali u predstavljanju Vinarije Pajić, ukoliko smatrate da neki od podataka nisu tačni, ili želite dodatne informacije možete nas kontaktirati.

Ispod možete pogledati još neke vinarije:

Takođe pogledajte