Predstavljamo Vam vinariju Patkov vinograd čije je sjedište u sremskoj regiji u Srbiji. Vinogradi su zasađeni u mjestu Krčedin.

Ova vinarija između ostalog izdvaja sledeće etikete: Knez Miškin, Alex DeLarge, Molly Bloom, Majstor i Margarita, Geppetto, Četiri jahača apokalipse.

Detaljnije o vinariji možete pročitati ispod

Branko Mlađenović i Mirjana Đurđević posadili su 2013. godine 2 ha vinograda na potesu Patka, u ataru Krčedina, mahom italijanskog rizlinga. Ideja je bila da se predanim radom u vinogradu i ograničavanjem roda ovoj nepravedno uniženoj i omalovaženoj sorti da šansa za povratak među visokokvalitetna vina gde joj je oduvek bilo mesto. Istovremeno je začeta i mala vinarija, locirana u samom Krčedinu, sa trenutnim kapacitetom od oko 10000 l.

Vina vinarije Patkov vinograd

Knez Miškin

Italijanski rizling i rajnski rizling

Rizling osobitog stila, nepretenciozan i izuzetno elegantan. Na nosu to su letnji mirisi dinje i ananasa, izuzetno pitak i osvežavajući čemu doprinose fine kiseline limete.

Slaganje uz hranu                 

Preporučuje se uz sve iz mora, ali i uz jela od piletine. Savršen i kao aperitiv.          

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10°C

Alex DeLarge

Rizling

Neko bi rekao natural wine, možda je divlji rizling preciznija odrednica. Fermentisao nekontrolisano, na sopstvenim kvascima, te je stoga dobio ime po glavnom junaku “Paklene pomorandže”. Pitko, osvežavajuće suvo belo vino sa citrusnim notama među kojima je preovlađujući grejpfrut.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 12%

Molly Bloom

Pinot Noir

Snažan i pun suv roze od pino noara sa izraženim aromama bobičastog voća među kojima preovlađuje jagoda.

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14%

Majstor i Margarita

Grašac

Lepa i prozirna, nežna slamnato žuta boja. Čvrst miris tropskog voća i limuna, koji nešto kasnije u sebi otkriva i bademasti karakter, uz diskretni glas stonog voća. Nepca oblaže svežinom dobrih kiselina, dozivajući asocijacije na kisele jabuke i diskretnu mineralnost. Završnica sveža, voćna, sa elementina prijatne gorčine.

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml

Geppetto

Rizling

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml

Četiri jahača apokalipse

Pinot Noir

Detaljni podaci

Rose vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14%

Vinarija Vam je dostupna na email adresi: patkov.vinograd@gmail.com ili ih pozovite telefonom na broj: +381 65 351 0351.

Ostanite u toku sa novitetima ove vinarije putem web sajta i društvenih mreža: https://patkovvinograd.business.site/, https://www.instagram.com/patkov.vinograd/, https://www.facebook.com/Patkov.vinograd/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte