Vinarija andjelic

Današnji izbor za predstavljanje je Podrum Andjelić koja je jedna od vinskih proizvođača iz hercegovačke regije u Bosni i Hercegovini. Vinogradi ove vinarije se nalaze u Trebinju.

U standardnoj ponudi vinarija ima sledeća vina: Žirado, Tribun, Lira, Žilavka, Vranac, Mičevac Barrique

Ova vinarija posluje pod poslovnim imenom Komrad DOO.

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila ili putem telefona +387 59 259 222

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovim nalozima na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/andjelic_winery/?hl=en

O vinariji možete pročitati u nastavku

“Proizvodni kapacitet vinskog podruma Anđelić je 150.000 litara vina godišnje. Vinarija je smještena u novoizgrađenom objektu namjenski koncipiranom za ovu djelatnost. Raspolaže izdvojenom prostorijom za prijem i primarnu preradu grožđa površine 100m i prostorijom za fermentaciju površine 200 m2 koje su opremljene izuzetno kvelitetnim i savremenim uređajima, što uz primjenu adekvatne tehnologije omogućava, u ovoj delikatnoj fazi, potpunu kontrolu procesa stvaranja vina. Što je, naravno, preduslov za proizvodnju visoko kvalitetnih vina.

Podrum za odležavanje vina, površine 200 m2, u potpunosti je ukopan u stijenu tako da pruža prirodne uslove za dozrijevanje vina na konstantnoj temperaturi.

U sklopu vinskog podruma u izgradnji je i motel smještajnog kapaciteta 50 ležajeva, degustacioni salon kapaciteta 60 osoba, vip salon, hercegovačka konoba, trim kabinet, sauna, kuhinja. Uz vinariju je obezbjeđen parking prostor. Čitav kompleks podruma Anđelić prostire se na više od 1500 m2 novoizgrađenih objekata.

U ponudi su organizovane i individualne degustacije vina i prezentacija tehologije izrade. Vinski podrum Anđelić lociran je na izlazu iz Trebinja u pravcu Nikšića, na obali rijeke Trebišnjice. Poseban doživljaj pruža predivan pogled na ostatke srednjovjekovnog grada Mičevca, hercegovačku Gračanicu, planinu Leotar kao i na samu rijeku Trebišnjicu i njeno okruženje.”

Vina Podruma Andjelić

Žirado

Žirado je suvo bijelo vino dobijeno od sorte Chardonnay odnjegovane u Trebinjskom vinogorju. Zlatno žute je boje, izraženog voćnog mirisa koji asocira na jabuke, na ukusu puterasto, izuzetne punoće kao i vrlo prijatne svježine. Vino je vrlo ekstraktivno, procenat alkohola je 12.8 % vol.

Slaganje uz hranu

Uz ovo vino preporučujemo omlete, slaninu, kukuruzni hljeb, majonez, senf, artičoke, šparglu, spanać, usoljenu i dimljenu ribu, bijelu ribu, jastoga, rakove i školjke, losos, plodovi mora, prasetina, piletina, teletina kao i deserti od kajsije, dinje i banane.

Detaljni podaci

Pakiranje 0,75l, temperatura serviranja 14°C, procenat alkohola od 12,8% vol.

Tribun

Tribun je suvo crveno vino nastalo kao proizvod naše želje da Vranac, koji je na ovim prostorima najzastupljenija sorta crnog grožđa, obogatimo aromama drugih sorti uzgajanih u Trebinjskom vinogorju. Vranac je ovom vinu dao snagu, punoću i jaku temperamentnost. Cabernet Sauvignon, često nazivan kraljem vina, dao mu je izuzetno koncentrisan buke, jake i izražene tanine, arome ribizle, šljive, višnje kao i tanku notu bijelog bibera.

Slaganje uz hranu

Uz ovo vino preporučujemo predjela od hercegovačkog pršuta, pečenice, jakih sireva, crvena mesa, sve vrste divljaći, biftek, karađorđevu šniclu, dimljeno meso, kobasice, jela sa roštilja, jela u sosu od crvenog vina, kremenadle, prasetinu, jagnjetinu, pečeno pile, patku ili gusku, i sl.

Detaljni podaci

Pakiranje 0,75l, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola od 12,8% vol.

Lira

Lira Anđelić je ružičasto vino koje se odlikuje izuzetno izraženom i postojanom voćnom aromom gdje dominira miris crnog ribiza.Prodorna crvena boja ovo vino daje poseban vizuelni efekat. Na ukusu je meko, puno, voćno i sočno što su i osnovni izrazi kojima se opisuje Merlot, sorta od koje je ovo vino stvoreno. Originalna i jedinstvena tehnologija, te karakteristično Trebinjsko vinogorje dalo je vinu poseban, prepoznatljivi karakter. Količina alkohola od 14.2% vol izdvaja ga od ostalih ružičastih vina.

Slaganje uz hranu

Lira se vrlo dobro slaže sa predjelima od pršuta ili lososa, usoljenim srdelama, pilećom salatom, palentom, buzarom, picama i lazanjama, ali i uz jela sa roštilja, jagnjeće pečenje, gulaš. idealan je izbor uz sve vrste plodova mora. Posebnost ovog vina je što se najbolje slaže sa ribljim čorbama i supama što je i najčešći izbor somelijera uz ovo vino.

Detaljni podaci

Pakiranje 0,75l, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola od 14,2% vol.

Žilavka

Žilavka Anđelić je suvo bijelo vino lepršavo, žuto-zelene boje I kristalne bistrine. Jačine je 12,8 % vol. U pitanju je veoma elegantno vino, izrazito voćnog karaktera, vegetativno, jako aromatično, izuzetno struktuirano, vrlo tipično i snažne i dobre osobenosti.

Slaganje uz hranu

Žilavka nepogrešivo leži uz hercegovačke specijalitete širokog spektra od predjela od pršuta i sira, preko ribljih specijaliteta i čorbi od kojih izdvajamo jela od šarana, soma i posebno pastrmke,dimljenih riba,  jela sa roštilja, neizostavnih hercegovačkih specijaliteta ispod sača, svih vrsta jela sa gljivama, maslinama pa čak i jelima sa roštilja, i sl.

Detaljni podaci

Pakiranje 0,75l, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola od 12,8% vol.

Vranac

Vranac je autohtona sorta Crne Gore. Zbog blizine i vrlo sličnih klimatskih uslova i tla od davnina se uspješno uzgaja i u ovom dijelu Hercegovine, gdje postiže izvanredne rezultate. Kako se naše imanje nalazi na granici Crne Gore i Republike Srpske i ovu sortu smatramo našom.

Slaganje uz hranu

Savršen sklad se postiže se jelima od crvenog mesa, pršutom, svim vrstama divljači, pečenja, začinjenim jelima, jelima ispod sača, jakim sirevima, i sl.

Detaljni podaci

Pakiranje 0,75l, temperatura serviranja 18°C, procenat alkohola od 13% vol.

Mičevac Barrique

Ovo temperamentno i plemenito vino nastalo je miješanjem više sorti crnog grožđa iz Trebinjskog vinogorja. Među njima svakako prednjači Vranac koji je i temelj ovog vina, dok mu je jedinstvene finese pružio Cabernet Souvignon.

Slaganje uz hranu

Hrana uz ovo vino definitivno ne bi trebala da bude preslana, savršeno ide uz mesa koja su prije pečenja kuvana na povrću,  slatkasti i kiseliji sosovi uz divljač, sir iz ulja sa hercegovačkim začinima, koziji sir i sl.

Detaljni podaci

Pakiranje 0,75l, temperatura serviranja 18°C, procenat alkohola od 13% vol.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju ? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena:
Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.
, , , , ,
Takođe pogledajte