Ovoga puta ćemo Vas upoznati sa vinarijom Podrum Đorđević koja Vam donosi ukus regije Tri Morave u Srbiji. Čokoti vinove loze ove vinarije se nalaze u mjestu Gornji Stupanj, kod Aleksandrovca.

Glavni atributi ove vinarije su sledeće etikete: Chardonnay, Merlot & Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Rose.

Pročitajte detalje o istoriji i razvitku ove vinarije 

U Župi, prestonici loze i vina, tradicionalnom predelu srpskog vinarstva, osunčanoj i okruženoj obroncima Kopaonika, Željina i Goča, na živopisnom brežuljku zvanom Begovac, nastao je porodični podrum Đorđević. Podrum Đorđević, okružen sopstvenim vinogradima nastavlja vrlo dugu tradiciju gajenja loze i spravljanja vina po uzoru na pretke koji su se, u svoje vreme, školovali u Francuskoj i proizvodili najbolje grožđe i najkvalitetnija vina.

Vina vinarije Podrum Đorđević

Chardonnay

Chardonnay

Zeleno žuta boja i atraktivan, osvežavajući, voćni miris sa dominacijom tonova breskve i kajsije, pun i harizmatičan ukus sa pikantnim kiselinama koje se lagano tope u ustima i daju osećaj živosti i svežine su osnovne karakteristike koje krase Chardonnay iz podruma Đorđević.

Slaganje uz hranu                 

Izuzetno lepo se slaže uz sva jela Srpske kuhinje, a preporučuje se konzumiranje uz bogata hladna predjela, piletinu i ćuretinu na različite načine, svinjski vrat na žaru, pijanog šarana, smuđ orli sa tartar sosom, lososa na roštilju i dimljenog lososa.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 9-11°C

Merlot & Cabernet Sauvignon

Merlot i Cabernet Sauvignon

Vekovna tradicija gajenja vinove loze na potezu Begovac u Župi Aleksandrovačkoj u kombinaciji sa najsavremenijim naučnim dostignućima u oblasti vinogradarstva i vinarstva kreirali su Đorđević Cabernet Sauvignon, vino koje se odlikuje intenzivnom rubin crvenom bojom i mirisom crvenog bobičastog voća, ima tu kupine, maline., borovnice…, vino izrazito punog ukusa, sa jakom strukturom i dobro izbalansiranim kiselinama. Vrlo je aromatično, dugo traje i ima prijatan završetak u ustima.

Slaganje uz hranu                 

Slaže se uz začinjena i zapečena jela, riblji paprikaš, mesa sa roštilja i druge specijalitete srpske kuhinje.      

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, temperatura serviranja 14-16°C

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc Đorđević je suvo belo vino koje se odlikuje zeleno žutom bojom, atraktivnim osvežavajućim mirisima sa dominacijom tonova zove i bosiljka kroz koje prožimaju začinski tonovi zelene paprike i bibera, umereno pun harizmatičan ukus sa provokativnim kiselinama koje ovom vinu daju živost i provociraju gutljaj više.

Slaganje uz hranu                 

Izuzetno lepo se slaže uz sva jela Srpske kuhinje, a preporučuje se konzumiranje uz bogata hladna predjela (sve vrste sireva, šunka…), piletinu, ćuretinu, pohovane šampinjone, barenu i prženu ribu, kečigu, smuđa u pavlaci, dagnje, škampe, morske rakove.              

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 10-12°C

Rose

Merlot

Odlikuje se provokativnom pink bojom, izrazenim voćnim mirisom sa dominacinom jagode, harmoničnim ukusom sa pikantnim kiselinama koja mu daju svežinu.

Slaganje uz hranu                 

Slaže se uz hladna i topla predjela, ribu, pileće i ćureće meso, roštilj i druge specijalitete srpske kuhinje.

Detaljni podaci

Suvo rose vino, temperatura serviranja 10-12°C

Vinarija Vam je dostupna na email adresi: info@podrumdjordjevic.rs ili ih kontaktirajte telefonom na broj: +381 65 605 47 80.

Ostanite u toku sa novitetima ove vinarije putem web sajta i društvenih mreža: https://podrumdjordjevic.rs/, https://www.instagram.com/podrum_djordjevic/, https://m.facebook.com/Podrum-Djordjevic-1528437067469020/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte