Ovoga puta ćemo Vas upoznati sa vinarijom Podrum Grb koja Vam donosi ukus šumadijske regije u Srbiji. Zasadi vinove loze se nalaze u mjestu Aranđelovac.

Vina ove vinarije su: Baština, Biser, Božur, Grb, Agape.

Više detalja o vinariji

Podrum „GRB“ nastavlja dugogodišnju tradiciju vinogradara i vinara. Porodična tradicija vinogradarstva i vinarstva seže pet generacija unazad, koja se odvijala u blagorodnoj Metohiji u vinorodnom Orahovcu. Sticajem okolnosti, 2000. godine. Porodica Milićević iz Orahovca seli se podno Bukulje u Aranđelovac, gde već od naredne godine počinju sa proizvodnjom vina. Danas je Podrum „GRB“ u Aranđelovcu i okolini (regionu) poznat kao proizvođač dobrog vina.

Vina vinarije Podrum Grb

Baština

Chardonnay

Karakteriše ga, slamasto zuta boja. Vrlo izražena aroma sa cvetnim karakterom i aromama tropskog voća. Puno vino, sa prijatnim kiselinama koje mu pojačavaju svežinu.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Biser

Italijanski rizling

Karakteriše ga, zelenkastožuta boja. Široka paleta intenzivnih citrusnih aroma dominira ovim vinom.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14,2%

Božur

Prokupac

Krasi ga blistava rubin boja, a odlikuje se izuzetno voćnim mirisima jagode i maline sa vrlo blagim mirisom kajsije i breskve. Na ukusu lagano i izuzetno sveže zbog većeg sadržaja kiselina. Izuzetno pitko i harmonično vino, elegantnog tela.

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12-14°C, procenat alkohola 12,5%

Grb

Vranac

Vino je tamno crvene boje. Na mirisu i ukusu podseća na zrele višnje i šumsko voće sa vanilskim tonovima koji ostavljaju naknadni ukus punoće i topline.Vino bogatog tela, i duge i snažne završnice. Prijatne je oporosti. Vranac je moćno i snažno vino.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 17-20°C, procenat alkohola 12,5%

Agape

Cabernet Sauvignon i Merlot

Tamno crvena boja sa purpurnim odsjajem. Izražajne su voćne arome višnje, kupine, ukus je mekan, a tanini su skladni. Vino bogatog tela, i duge i snažne završnice. Izuzetno je pitko, harmonično, i pleni otmenošću Kaberne Sovinjona i Merlota.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13%

Sva pitanja možete uputiti vinariji email-om: office@podrumgrb.rs ili putem telefona: +381 34 724 274.

Vinarija je aktivna i na web sajtu i društvenim mrežama: https://podrumgrb.rs/, https://www.instagram.com/podrum_grb_vinarija/, https://www.facebook.com/podrum.grb.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

 

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte