Ovoga puta predstavićemo Vam vinariju Podrum Kuzmanović čiji su zasadi smješteni u sremskoj regiji u Srbiji. Vinogradi ove vinarije ulepšavaju krajolik mjesta Čerević.

Među proizvodima ove vinarije naći ćete sledeća vina: Neoplanta, Zift, Chardonnay.

Više informacija o istoriji i vinariji možete pročitati u tekstu ispod

Podrum Kuzmanović se nalazi u samom centru Čerevića, na putu od Novog Sada ka Iloku (Hrvatska) na 6 kilometara od Beočina. Porodica Kuzmanović važi za jednu od najvećih i najcenjenijih proizvođača vina u Čereviću i ovom delu Srema. Neoplanta je jedna od retkih sorti koja je zastupljena u vinogradima porodice Kuzmanović. Poljoprivredom se bave već nekoliko generacija unazad.

Vina vinarije Podrum Kuzmanović

Neoplanta

Neoplanta

Na severnim padinama Fruške Gore, u vinogradima porodice Kuzmanović, gaji se izuzetno retka sorta vinove loze Neoplanta. Nastala je na Institutu za vinogradarstvo u Sremskim Karlovcima, ukrštanjem Smederevke i Traminca. Ime je dobila po latinskom nazivu grada Novog Sada „Neoplanta“. U dobrim godinama od ove sorte se proizvode prirodna polu slatka i desertna vina. I mala količina ovog jedinstvenog vina pri konzumiranju pruža veliko zadovoljstvo.

Detaljni podaci

Poluslatko desertno belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13,6%

Zift

Frankovka, Probus, Muskat hamburg

Nežno, a tako snažno budi u vama tri osećanja: miris vas asocira na ljubav, boja budi u vama strast, a ukus izaziva pravi osećaj zadovoljstva. A vi pijući ovo vino, budite voljeni i volite, strastveni i nadasve zadovoljni!

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 15-18°C, procenat alkohola 13%

Chardonnay

Chardonnay

Vino je prepoznatljivo, usklađeno, puno, sa umerenom ali jasnom aromom i lepim voćnim kiselinama, što je odlika vina sa severne strane Fruške Gore.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 14%

Email adresa vinarije je: jovankuzmanovic@gmail.com ili ih kontaktirajte telefonom: +381 64 287 31 17.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovim nalozima na društvenim mrežama: https://www.facebook.com/podrumkuzmanovic/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte