Današnji izbor za predstavljanje je vinarija Podrum Lukić koja je jedna od vinskih proizvođača iz šumadijske regije u Srbiji. Vinogradi su zasađeni u mjestu Babajić, kod Ljiga.

Glavni atributi ove vinarije su sledeće etikete: Chardonnay, Pinot Noir, Roze, Tamjanika.

Evo šta u ovoj vinariji kažu o svom nastanku i poslovanju 

Podrum Lukić je proizvođač rakije i vina, a u svom sastavu ima i staro domaćinstvo koje se prostire na 40 hektara. U sastavu domaćinstva je i restoran, a uskoro će biti završeni i apartmani za prijem gostiju.

Vina vinarije Podrum Lukić

Chardonnay

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 6-8°C, procenat alkohola 12,5%

Pinot Noir

Srpsko grožđe u srpskom bariku, gotovo godinu i po dana „drvenog staža“, što uz polugodišnje odležavanje u boci daje proizvod, potpuno spreman za konzumiranje. Karakteristične „pinot noir boje“ i sačuvanih sortnih karakteristika, sa blagim nagoveštajem barika, naš pino predstavlja vino za sladokusce iz širokog spektra istinskih poznavalaca.

Slaganje uz hranu                 

Preporučuje se uz domaća kuvana jela, začinjeno pileće meso i testenine sa mesom i slaninom, uz jela sa roštilja, kao i mesa divljači (srna, jelen i divlja patka).              

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, temperatura serviranja 14-16°C, procenat alkohola 14,3%

Roze

Pinot Noir i Muscat Hamburg

Samo jedna sorta je izvorna sirovinska baza za pravi roze – pinot noir! Nežna injekcija muskat hamburga je u našem rozeu isključivo na poziciji aromatskog asistenta i diskretne aplikacije na nepcima. Pinot noir ima svoje ruže, koje su sklopile zacementirani pakt sa ružama muskata. Pravi, pošteni srpski roze, u najboljem smislu te reči. Uostalom, kao i sve što godinama radimo. Uzbudljiv na jeziku, svež i voćan, izbalansiran, srednjeg tela i vibrantnih kiselina, ovaj roze je onakav kakav smo i želeli.

Detaljni podaci

Suvo rose vino, temperatura serviranja 6-8°C, procenat alkohola 12%

Tamjanika

Naša tamjanika je gotovo tradicionalno cvetna, medna i voćna, a opet drugačija, prepoznatljiva i posebna. Moć lepo ukomponovanih kiselina i mineralne lepeze, u svoj raskoši aromatskog spektra upotpunjuje pristojna završnica. Pošto predstavlja vino za svaki dan, postojanje ove naše ljubimice izaziva žal što godina ne traje nekoliko puta duže!

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 6-8°C, procenat alkohola 12%

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila: office@podrumlukic.rs ili telefonom: +381 64 15 14 624.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju putem web sajta ili društvenih mreža: https://podrumlukic.rs/, https://www.instagram.com/rakijevinalukic/, https://www.facebook.com/podrumlukic.rs.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte