Za danas smo pripremili prezentaciju vinarije Podrum Maksimović koja se nalazi u hercegovačkoj regiji. Zasadi vinove loze se nalaze u mjestu Trebinje.

U standardnoj ponudi vinarija ima sledeća vina: Chardonnay, Vranac, Žilavka.

Detaljnije informacije o nastanku, lokaciji i ostalim detaljima možete pročitati u nastavku    

Priča Podruma “Maksimović” je savremena vinska priča, koja je utemeljena u decenijama staroj porodičnoj tradiciji proizvodnje vina i rakije. Savremeni pristup u proizvodnji, pakovanju, laboratorijskim analizama uz poštovanje najvećih standarda su garant da se naša vina i rakije mogu smatrati ECO proizvodom.

U devetnaestom vijeku područje Trebinja postaje dio pod kontrolom Austrougarskog carstva, a Austrijanci otkrivaju bogatstvo i kvalitet hercegovačkog vina. Žilavka je još iz tog perioda uvrštena u svjetsku mapu vina, kao autohtona sorta sa upravo ovog lokaliteta. Pored nje uvrštena je i blatina koja je mapirana u mostarskom vinskom regionu.

Veliki broj analiza koje su rađene kako u domaćim tako u inostranim laboratorijama pokazuju da se radi o vinu i rakijama visokog kvaliteta.

Područje Trebinja i cijela Hercegovine predstavlja jednu, ekološki čistu oazu označenu od svjetskih eksperata, a vina i rakije proizvedene u takvom području su zasigurno lijek.

Vina vinarije Podrum Maksimović

Chardonnay

Detaljni podaci

Belo vino

Vranac

Detaljni podaci

Crveno vino

Žilavka

Detaljni podaci

Belo vino

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila: natureline.ia@gmail.com ili telefonom na broj: +387 65 987 366.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte