Za danas smo pripremili prezentaciju Podruma Panić koji se nalazi u banjalučkoj regiji u Bosni i Hercegovini. Vinograde možete posjetiti odlaskom u Donje Parnice, kod Kozarske Dubice.

Ova vinarija prepoznatljiva je po etiketama: Chardonnay, Rose, Cabernet Sauvignon.

Više informacija o istoriji i vinariji možete pročitati u tekstu ispod

Nalazi se na sjeverozapadnim obroncima planine Kozare, opštine Kozarska Dubica i pripada Kozarskom vinskom regionu. Priroda je u ovom podneblju vrlo blagonaklona prema grožđu, a pravovremenom berbom, hvatajući balans između tehnologije i biološke zrelosti grožđa, trude se sačuvati balans iz onoga što priroda daje. U vinogradu Panić su zasadi vrhunskih svjetskih sorti grožđa od kojih su najzastupljenije chardonnay, pinot noir i cabernet sauvignon. Od navedenih sorti u podrumu se prave i odležavaju kvalitetna vina. Osvajači su mnogih priznanja i nagrada u zemlji i inostranstvu.

Vina vinarije Podrum Panić

Chardonnay

Svijetlo-žute boje, lagan i pucketav, sa mineralnim notama zelene jabuke, kruške i grejpfruta i prijatnom citrusnom svježinom. Izuzetno skladno, kremasto i bogato vino prijatnih kiselina i duge voćne završnice.

Slaganje uz hranu                 

Morski plodovi ili tjestenine i bijela mesa   

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 12%

Rose

100% Pinot noir

Ovo polu-suvo vino je intenzivno ružičaste boje sa prefinjenim aromama zrele jagode i maline, izuzetno skladnog, kremastog ukusa i prijatne slasti u završnici.

Detaljni podaci

Polusuvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,9%

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon 75%, Merlot 25%

Cabernet sauvignon vinarije Panić je zapravo kupaža cabernet sauvignon-a 75% i merlot-a 25% koja je odležala u barik buretu 12 mjeseci. Vino je tamno crvene boje s purpurnim odsjajem, izražene arome kupine, borovnice i zrele višnje.

Slaganje uz hranu                 

Crvena mesa, jaka i začinjena hrana

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13%

Ako su Vam potrebne još neke informacije o samoj vinariji ili vinima koja proizvodi, obratite im se putem email-a: panicp65@gmail.com ili ih kontaktirajte telefonom: +387 65 390 901.

O aktuelnostima u vinariji možete se obavestiti na društvenim mrežama: https://www.facebook.com/profile.php?id=100045866302800, https://www.instagram.com/podrum_panic/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte