Vinarija koju danas želimo da Vam predstavimo je Podrum Stari hrast koji uljepšava šumadijsku regiju u Srbiji. Vinogradi ove vinarije ulepšavaju krajolik mjesta Žirovnica.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Roze, Cabernet Merlot, Merlot.

Dodatne informacije o vinariji

Vinogradi Podruma Stari hrast zauzimaju 10ha i podignuti su u selu Žirovnica, na putu Kragujevac-Batočina, a pripadaju Šumadijskom vinogorju. Specifičnost svake parcele pažljivo je sjedinjena s odabranim sortama vinove loze kako bi svaka od njih u skladu sa optimalnim zemljištem i povoljnim klimatskim uslovima mogle da razviju svoj maksimalni potencijal.

Vina vinarije Podrum Stari hrast

Sauvignon Blanc

100% Sauvignon Blanc

Svež, mirisan, iz dve berbe pažljivo odabranog groždja, jedne rane i jedne u punoj tehnološkoj zrelosti, dobili smo kompleksne arome i pirazinske i tiolne… od svežeg mirisa rosne trave, čak i bosiljka do zrele bele vinogradarske breskve, koja slasno izmamljuje svaki sledeći gutljaj.

Slaganje uz hranu                 

Ovaj Savignon definitivno možemo upariti sa mladim kravljim sirom koji je začinjen mirođijom,origanom i maslinovim uljem,ili mladim kozjim sirom. Takođe je odličan pratilac rečnoj ribi kao što je pastrmka. Ne zaboravimo da ga poslužimo čak i uz tajlandsku začinjenu hranu i slično.

Detaljni podaci              

Belo vino, procenat alkohola 13%

Chardonnay

100% Chardonnay

Vino zlatno žute boje, uljaste, mlečne strukture, sa visokom količinom alkohola 14% koji je veoma dobro izbalansiran i upotpunjen visokim vibrantnim kiselinama! Na mirisu svež, voćan, sa tonovima belog cveća, sveže kruške, dunje a opet nekoh začinskog karaktera dobijenog odležavanjem u vrhunskim francuskim burićima. Snažno, puno, strukturno vino koje na prvi gutljaj ostavlja jedinstven utisak koji traje.

Slaganje uz hranu                 

Odlično se slaže uz rižoto sa povrćem, meke bele sireve, belu ribu, testenine sa kremastim prelivima.             

Detaljni podaci              

Belo vino, procenat alkohola 14%

Roze

100% Cabernet Sauvignon

Nesto što smo godinama želeli da postignemo, intenzivna boja, ruzičasta, izražen voćan miris a u ustima čitava eksplozija ukusa, od crvenog, bobičastog voća, šumskih jagoda do iznenadjujućih egzotičnih primesa, manga, papaje i sve to savršeno istaknuto lepim kiselinama tako da vinu daju izuzetnu svežinu, lep, skladan i neopterećujuć utisak.

Slaganje uz hranu                 

Savršen kao aperitiv ili uz laganiji deo obroka. Sjajan je pratilac laganih pasta, jela na bazi belog mesa, čak i sa nekom zanimljivom kombinacijom voćnih sladoleda!

Detaljni podaci              

Rose vino, procenat alkohola 12%

Cabernet Merlot

60% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot

Zrelo vino rubin crvene boje intenzivne i kompleksne arome, duge i zaokružene završnice. Voćnost ovog vina koja se oseća već na mirisu gde preovladava kupina i malina odaje karakter šumadijskih vinograda. Idealan pratilac šumadijskih specijaliteta ispod sača od jagnjetine, sočnih svinjskih rebara pa i čokolade sa jezgrastim voćem.

Slaganje uz hranu                 

Ova kupaža je naširoko poznata kao savrsen pratilac crvenih mesa, kobasica, mesa i povrća s roštilja, kao i mesa od divljači.          

Detaljni podaci              

Crveno vino, procenat alkohola 13,5%

Merlot

100% Merlot

Crveno vino “novog sveta” , izražene arome svežeg voća, visnje, maline upotpunjene vanilastim tonovima, kokosa, najbolje belgijske tamne čokolade, dobijeno iz novih buradi srpskog hrasta… tako dobro izbalasiranih alkohola, tanina i kiselina da vino sa količinom od 14 % alkohola, izaziva utisak mekog, laganog vina sa dobrim somotastim taninima.

Slaganje uz hranu                 

Odlično prati sve vrste mesa, ali uz manje začinjene soseve, kao i uz cokoladni desert, uz dodatak oraha, lešnika i slično.

Detaljni podaci              

Crveno vino, procenat alkohola 14%

Ako su Vam potrebne još neke informacije o samoj vinariji ili vinima koja proizvodi, obratite im se putem email-a: office@podrumstarihrast.rs ili telefonski na broj: +381 63 619 836.

O aktuelnostima u vinariji možete se obavestiti na društvenim mrežama: https://www.instagram.com/podrum.stari.hrast/, https://www.facebook.com/Podrum-Stari-Hrast-1422965194699243/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte