Danas Vam predstavljamo vinariju Podrum Stojković koja se nalazi u Srbiji u sremskoj regiji. Suncem okupani vinogradi se nalaze u mjestu Banoštor.

U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: Chardonnay Stojković barrique, Cabernet Sauvignon Stojković barrique, Chardonnay Stojković, Italijanski rizling Stojković, Rose Stojković, Vranac Stojković barrique.

Detaljnije o vinariji možete pročitati ispod

Duga porodična tradicija, generacijama s ljubavlju podizani vinogradi, kombinacija savršenih mikroklimatskih uslova i izuzetne istrajnosti da se sa kolena na koleno prenosi naklonost ka ovom lepom ali i napornom poslu su samo neki od epiteta kojima se može opisati podrum porodice Stojković koji datira još iz 1912. god. Vinogradi porodice Stojković se prostiru na severnim padinama Fruške gore u Banoštoru, selu koje se nalazi na samoj obali Dunava pa se zbog blizine reke i refleksije Sunčevih zraka sa površine vode često kaže da je to selo sa dva Sunca.

Vina vinarije Podrum Stojković

Chardonnay Stojković barrique

Vino tamno-žute boje sa mirisima vanile i blago nagorelog drveta,izrazito punog i kremastog ukusa, umerenih kiselina,odležalo 6 meseci u novom hrastovom buretu.

Slaganje uz hranu                 

Spremno da se uhvati u koštac sa teletinom ispod sača,svinjskim vratom sa rostilja I masnijom rečnom ribom. Za sladokusce probati ga uz tortu od crne čokolade i prženih lešnika.

Detaljni podaci

Belo vino, temperatura serviranja 10-12°C

Cabernet Sauvignon Stojković barrique

Vino rubin crvene boje odležalo u novim hrastovim buradima 18 meseci, punog ukusa, blagih tanina, umerenih kiselina sa mirisima visnje, vanile i blago nagorelog drveta.

Slaganje uz hranu                 

Slaze se dobro sa manje odležalim crvenim mesom a za ljubitelje slatkih ukusa probati ga sa tortom od crne čokolade sa višnjama.         

Detaljni podaci

Rose vino, temperatura serviranja 15-17°C

Chardonnay Stojković

Vino zlatno-žute boje sa mirisima tropskog voća,blagih kiselina i punog ukusa.

Slaganje uz hranu                 

Lepo se slaže sa pilećim i ćurećim mesom i grilovanim povrćem. Za prave ljubitelje ukusa probati ga jako rashladjenog sa svežim sezonskim jagodama.            

Detaljni podaci

Belo vino, temperatura serviranja 10-12°C

Italijanski rizling Stojković

Vino zelenkasto-žute boje sa mirisnim notama zove i vinogradarske breskve, lagano sveže na ukusu sa umerenim kiselinama. Vino koje najbolje oslikava karakter Banoštora, Dunava i Srema.

Slaganje uz hranu                 

Preporučljivo kao osveženje za dane provedene uz Dunav i rečnu ribu a fenomenalno ide i uz orasnice ili štrudlu sa orasima.

Detaljni podaci

Belo vino, temperatura serviranja 8-10°C

Rose Stojković

Lagano vino sa svega nekoliko grama neprevrelog šećera izrazito muskatne arome sa cvetnim mirisima ruže.

Slaganje uz hranu                 

Lepo se slaže uz laganije obroke od piletine i bele rečne ribe a treba ga probati i uz voćne torte.

Detaljni podaci

Rose vino, temperatura serviranja 6-8°C

Vranac Stojković barrique

Izrazito punog ukusa sa izraženim taninima, umerenih kiselina.

Slaganje uz hranu                 

Preporučuje se uz lagana predjela ili obrok salate.               

Detaljni podaci

Crveno vino, temperatura serviranja 14-16°C

Ako su Vam potrebne još neke informacije o samoj vinariji ili vinima koja proizvodi, obratite im se putem email-a: sako.crafts@gmail.com ili telefonom na broj: +381 63 471 591.

O aktuelnostima u vinariji možete se obavestiti na web sajtu: https://dvasunca.com/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte