Današnji izbor za predstavljanje je vinarija Podrum Tatalović koja je jedna od vinskih proizvođača iz južnobanatske regije u Srbiji. Vinogradi su zasađeni u mjestu Kupinik.

Glavni atribut ove vinarije je sledeća etiketa: Dušanovo kupinovo vino.

Evo šta u ovoj vinariji kažu o svom nastanku i poslovanju 

Podrum kupinovog vina „Tatalović“ je porodična vinarija koja se nalazi u selu Kupinik. Naša priča počinje 2004. godine, kada smo podigli prvi zasad kupina od 10a i tada posadili 400 sadnica kupina. Na seoskom imanju se sve radi ručno, od održavanja i nege zasada, uključujući i samu berbu, pri kojoj se svaka kupina pojedinačno ubire ne bi li se adekvatno izvršio odabir kupina od kojih će se praviti vino.

Dušanovo kupinovo vino je nastalo kao rezultat slušanja bakine priče o takozvanom „Gvozdenom vinu“ koje je njoj u mladosti majka pravila kako bi rešila problem anemije, jer je opšte poznato da je kupinovo vino blagotvorno za zdravlje, zbog visokog sadržaja gvožđa. Baba Kata je tada pronašla stari recept i te 2006. godine smo napravili prve količine kupinovog vina. Pošto je tih prvih 140 litara popijeno u veoma kratkom roku, shvatili smo da smo na dobrom putu. Nastavili smo da širimo zasade koji se trenutno prostiru na 1,5 hektara, kao i kapacitet vinarije koja je smeštena u okviru zasada, kako kupine ne bi čekale predugo na preradu i na taj način zadržale sva korisna svojstva koja blagotvorno utiču na zdravlje.

Vina vinarije Podrum Tatalović

Dušanovo kupinovo vino

Kupine

Dušanovo kupinovo vino je desertno voćno vino koje nastaje fermentacijom soka dobijenog ceđenjem svežih plodova kupine. Sadrži 10,5% alkohola i karakteriše ga snažan ukus. Dobijeno je od plodova kupine iz sopstvenih zasada, koji se nalazi u mestu Kupinik.

Dušanovo kupinovo vino je rubin crvene boje, slatkasto-kiselkastog ukusa i karakterističnog mirisa na kupinu.

Dušanovo kupinovo vino ima izbalansirane kiseline tako da ga odlikuje svežina i odgovarajući nivo slasti da osvoji sva čula. Pravi po tradicionalnoj recepturi kako bi blagotvorno uticalo na zdravlje i uz savremenu tehnologiju da bi se u njemu uživalo.

Detaljni podaci              

Desertno voćno kupinovo vino, pakiranje 187/750ml, procenat alkohola 10,5%

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila: info@podrumtatalovic.rs ili ih kontaktirajte telefonom: +381 64 45 822 65.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju putem sajta i društvenih mreža: https://www.podrumtatalovic.rs/, https://www.instagram.com/podrumtatalovic/, https://www.facebook.com/podrumtatalovic.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte