Današnji izbor za predstavljanje je vinarija Popovi Wine Cellar koja je jedna od vinskih proizvođača iz regije Tikveš/Povardarje u Makedoniji. Vinogradi ove vinarije se nalaze u mjestu Kavadarci.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: Cabernet Sauvignon, Chardonnay Smolnik, Temjanika Gold, Vranec Barrique, Vranec Disan.

Više informacija o istoriji i vinariji možete pročitati u tekstu ispod

Vinski podrum Popovi je mala porodična vinarija porodice Popovi. Vlasnici Goce – diplomirani specijalista za turizam i Vesna – doktor stomatolog, kao veliki ljubitelji vina, 2017. godine odlučuju da nastave tradiciju svojih dedova, Nikole Popova i Rista Čemerskog i da izgrade malu porodičnu vinariju kapaciteta 6.000 boca.

Vino se proizvodi sa puno ljubavi i posvećenosti, a svako grožđe prolazi kroz ruke porodice Popovi. Teroar grožđa je sa visokih mesta iznad 450 metara nadmorske visine. U vinskom podrumu degustacije vina organizuju se u sali kapaciteta do 16 ljudi.

Takođe, Vinski podrum Popovi ima 4 sobe za noćenje sa toaletima, mini barom i TV-om za 8 osoba.

Vina vinarije Popovi Wine Cellar

Cabernet Sauvignon

Berba: septembar 2019. Kontrolisana fermentacija tokom 15 dana na temperaturi od 22-25 stepeni. Čuva se u rezervoarima od nerđajućeg čelika. Služi se na temperaturi od 18-20 stepeni. Alkohol 13,5%. Karakteriše ga rubin crvena boja, ima intenzivne arome sitnog voća, zrele paprike, zrele trešnje, suve šljive i mente. Ograničena serija od 1.000 boca.

Slaganje uz hranu                 

Crveno meso, divljač, ćuretina  

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 18-20°C, procenat alkohola 13,5%

Chardonnay Smolnik

Chardonnay

Berba 2019. Fermentirano u rezervoaru od nerđajućeg čelika 25 dana na temperaturi od 16 stepeni. Suvo belo vino izražene žute boje i zelene nijanse. Sadrži arome dinje, manga, kruške i vanile. Vino ima citrusnu svežinu, izraženu složenost i dugotrajan aftertaste.

Slaganje uz hranu                 

Paste, belo meso i odabrani sirevi

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 9-13°C, procenat alkohola 15%

Temjanika Gold

Temjanika

Suvo belo vino žute boje i zelenih nijansi. Berba avgusta 2019, masaža 6 sati. Kontrolisana fermentacija od 18 dana na temperaturi od 13-14 stepeni. Sazreva u rezervoarima od nerđajućeg čelika 60 dana. Karakterišu ga bujne cvetne arome mandarine, ljubičice i kruške. Ograničena serija od 1.200 boca. U zdravlje uz vina iz podruma POPOVI.

Slaganje uz hranu                 

Sveže salate i belo meso

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 11,5%

Vranec Barrique

Vranec

Vranec Barrique suvo crveno vino. Berba 2018. Sazrevao je u makedonskom buretu 4 meseca i u srpskom buretu 8 meseci, ili ukupno 12 meseci. 13,5% alkohola. Tamnocrvena rubin boja. Karakteriše ga aroma zrele trešnje, šumskog voća, sa tonovima vanile i kafe koji upotpunjuju punoću tela.

Slaganje uz hranu                 

Poslužite uz divljač, pečenu svinjetinu i govedinu.    

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13,5%

Vranec Disan

Vranec

Berba 2019. Osvajač GRAND PRIX priznanja 2018. i 2019. Karakteriše ga izražena rubin crvena boja, sa diskretnom aromom trešnje, džema od šljiva i trešanja. Robusno, moćno i puno vino sa mekim i prijatnim taninima.

Slaganje uz hranu                 

Pite, svinjetina i makedonska tava

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13,3%

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: info@vinoshop.mk ili putem telefona: 075/423 – 370.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na sajtu: https://vinoshop.mk/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte