Naš izbor za danas je vinarija Pusula koja je svoje čokote smjestila u pocersko-valjevskoj regiji u Srbiji. Predivni vinogradi ove vinarije nalaze se u mjestu Miličinica.

Vinarija se može pohvaliti sledećim vinima: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Traminac.

Evo šta u ovoj vinariji kažu o svom nastanku i poslovanju 

Pusula, kao poruka, kao orijentir. Tragajući za smislom, tražili smo orijentir. Nismo ni znali da ga već imamo. Bilo je to naše parče crvene zemlje, brdašceta u selu Miličinica. I tako je u pocerskom rejonu, gde prostrana Mačva zalazi u brdovitu i valovitu Podgorinu, pitomom i slikovitom kraju, odavno poznatom po vinogradarstvu i voćarstvu nikao naš prvi vinograd. U predelu koji krasi očuvana priroda, prostrani voćnjaci i seoska domaćinstva, na blagim obroncima brdašceta Pusula, prosečne nadmorske visine od oko 370 m, padini koja je cele godine izložena suncu, počinje naša vinska priča 2006. godine. Narednih godina, na obližnjim parcelama, nastavljamo širenje vinograda tako da ukupna površina pod vinogradima, zajedno sa zasadima kooperanata, danas iznosi preko 20 ha. Svaki čokot je pažljivo biran da odgovara onome što miličanska zemlja može da ponudi kako bi od zemlje i podneblja u boce pretočili samo ono najbolje. Francuske certifikovane sadnice su naš kraj lako prepoznale kao svoje novo stanište i uz brižljivu negu vinograda i pažljiv i predan rad u proizvodnji, vina iz našeg podruma su pronašla svoj put do starih i nekih novih ljubitelja ovog božanskog pića.

Vina vinarije Pusula

Sauvignon Blanc

Detaljni podaci

Belo vino

Chardonnay

Detaljni podaci

Belo vino

Traminac

Detaljni podaci

Belo vino

Ako su Vam potrebne još neke informacije o samoj vinariji ili vinima koja proizvodi, obratite im se putem email-a: office@pusula.rs ili putem telefona: +381 11 711 29 11.

O aktuelnostima u vinariji možete se obavestiti na web sajtu i društvenim mrežama: https://pusula.rs/, https://www.instagram.com/vinarijapusula/, https://www.facebook.com/vinarijapusula/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte