Izbor vinarije za predstavljanje danas je Vinarija Radević koja je smještena u Podgoričkoj regiji u Crnoj Gori. Čokoti vinove loze ove vinarije se nalaze u mjestu Rogami.

U standardnoj ponudi vinarija ima sledeća vina: Rosé, CHARDONNAY (SUHI), CHARDONNAY (POLUSUH), CABERNET SAUVIGNON, SYRAH, VRANAC.

Ova vinarija posluje pod poslovnim imenom Radevic Estate Vines.

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila: info@radevicestate.com ili putem telefona na broj: 382 69 276 055.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na sajtu: https://www.radevicestate.com/.

Više detalja o vinariji

Imanje Radević nalazi se na samo nekoliko kilometara od Jadranskog mora, u gradu Rogami, smještenom iznad rijeke Zete. Korijene vuče tradicija, imanje Radević povezano je sa Duklijom, starim rimskim ruševinama grada, smještenim samo 5 minuta od vinograda. Južne orijentacije na nadmorskoj visini od 60 metara (200 stopa), naša jedinstvena geografija, idealna mikroklima i raznolika tla pružaju savršeno okruženje za proizvodnju vina svjetske klase. Na razmeđi tradicije i modernih vinskih praksi, nastavljamo da poštujemo rad generacija koje su dolazile prije nas, utirući put našoj porodici da stvara vina koja rastu u skladu sa zemljom.

Vina Vinarije Radević

Rosé

Syrah

2018 Rosé Premium Barrique vino
Napomene o kušanju: Naš Rosé izrađen je isključivo od grožđa Syrah i vrlo precizno maceriran kako bi se postigla prekrasna bogata boja marelice koju volimo.

Slaganje uz hranu                 

Uz suve kolace i kao aperitiv

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 13-14%

CHARDONNAY (SUHI)

Chardonnay

Sjajna zlatnožuta, dobro uravnotežena sa svijetlim notama jabuke, kruške i bagrema

Slaganje uz hranu                 

Bela mesa i morska riba

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-12°C, procenat alkohola 12-13%

CHARDONNAY (POLUSUH)

Chardonnay

Dobitnik zlatne medalje na 60. međunarodnom natjecanju vina OIV 2018. – Vino Ljubljana Tasting Notes: Vrlo dobro uravnoteženo sa suhim plodovima marelice, kruške, jabuke s primjesama bijelog cvijeta, badema i meda.

Slaganje uz hranu                 

Morska riba i bela mesa

Detaljni podaci

Polusuvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-12°C, procenat alkohola 12-13%

CABERNET SAUVIGNON

Cabernet Sauvignona

Grimizne boje, sa slanom mentom. šipak i nježne note cedra na nosu, naš cabernet uzgojen na imanju pruža lijepo suzdržane slojeve okusa crne trešnje i moke na nepcu. Vršci nježnog slatkog hrasta vanilije i baršunasto mekanih tanina dovode do nježnog i dugotrajnog završetka.

Slaganje uz hranu                 

Crvena mesa

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 14%

SYRAH

Syrah

Klasični i složeni prikriveni sloj po sloju tamnog voća koji se miješa sa začinskim biljem kadulje i ružmarina, pečenim mesom, maslinom, klinčićem i kakao prašinom. Umotani u baršunastu rukavicu tanina, slojevi okusa pojavljuju se dok voće, nježni hrast i papar zajedno plešu u pozadini i preko nepca.

Slaganje uz hranu                 

Gulaš od divljači

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13-14%

VRANAC

Vranac

Ova se ukusna berba natjecala s još 27 zemalja i osvojila brončanu medalju na Kineskom vinskom natjecanju 2020. Vranac je autohtono grožđe u Crnoj Gori koje se uzgaja samo na Balkanu. Napomene o kušanju: Ova vrhunska berba nudi potpuri zemljanih užitaka s bogatim okusima tamne šumske bobice, tamne čokolade, smokve i šljive.

Slaganje uz hranu                 

Uz pečenja

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-20°C, procenat alkohola 13-14%

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , ,
Takođe pogledajte