Vinarija Radovanovic

Izbor vinarije za predstavljanje danas je Vinarija Radovanović koja je smještena u Šumadijskoj regiji u Srbiji. Suncem okupani vinogradi se nalaze u mjestu Krnjevo.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: Chardonnay Classique, Sauvignon Blanc, Rose, Cabernet Sauvignon Classique, Cabernet Sauvignon Franc, Cabernet Sauvignon Réserve, Sivi pino, Rizling Rajnski.

Svoje tridesetogodišnje iskustvo enologa i znanje stečeno na beogradskom Univerzitetu, Miodrag Radovanović je utkao kao svoj rukopis u sva naša vina, čineći ih prepoznatljivim i autentičnim.
Jedan od najboljih i najiskusnijih srpskih vinara znao je da udruži darežljivost prirode i ozbiljan i sistematičan rad, najpre u vinogradu, a zatim i u samom podrumu.

U našem slučaju, osnovni i jedini cilj primene modernih tehnologija jeste da sačuvamo ono što nam grožđe predaje u trenutku berbe i da stvorimo čvrstu nit koja njegove najbolje karakteristike prenosi i odslikava u našim vinima.

Uz proizvodni deo vinarije, opremljen najsavremenijom opremom koja nam omogućava da primenimo najnovija enološka saznanja, posebno smo ponosni na deo podruma u kojem se kao u svojevrsnoj umetničkoj radionici, u barik buradima od francuskog, američkog i srpskog hrasta čuvaju naša najkvalitetnija vina.

Sa prirodom i njenim darovima igramo igru u kojoj kao rezultat stvaramo vrhunsko vino Podrum Radovanović.

Vina Vinarije Radovanović

Chardonnay Classique

Chardonnay

Svetložute boje sa zelenkastim odsjajem. U čistom i jasnom mirisu skladno su ukomponovane note citrusa, naročito grejpfruta i limuna, zatim zelene jabuke, dunje i poljskog cveća. Na ukusu je izražen mineralni karakter, koji je protkan živim kiselinama i diskretnim voćnim tonovima, sličnog profila kao i na mirisu. Hrskavo, pitko i sveže vino, sa prijatnom gorčinom u naknadnom ukusu. Intenzivnu završnicu karakterišu svežina i mineralnost.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13%

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

Svetložute, slamaste boje, vrlo bistro i pokretljivo u čaši. U elegantnom aromatskom sklopu fino su ukomponovane intrigantne note tropskog voća, sa herbalnim i cvetnim karakterom. Na ukusu su izražene prijatne note zrelog belog voća, koje su prožete svežim kiselinama. Puno, osvežavajuće i pitko vino, prefinjene teksture i duge, intenzivne završnice.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13%

Rose

100% Cabernet Sauvignon

Nežne, svetle rubincrvene boje sa narandžastim odsjajem. U intenzivnom i primamljivom mirisu ovog vina naglašene su cvetne note, naročito ruže, koje su u harmoničnom zagrljaju voćnih tonova – zrele trešnje, višnje, kupine i šljive. Na ukusu je primetan elegantan kolaž voćnih nota – jagode, trešnje, borovnice i crvene ribizle. Harmonično i pitko vino, u kojem su slast i kiseline u odličnom balansu. Završnicu krase naglašena elegancija i nežni voćni karakter.

Detaljni podaci

Poluslatko rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-12°C, procenat alkohola 12%

Cabernet Sauvignon Classique

Cabernet S.

Jasne i intenzivne rubincrvene boje. U čistom mirisu izražene su prepoznatljive sortne karakteristike, sa dominantnim notama zrele višnje, trešnje i kupine, a iza kojih se nazire diskretan herbalni karakter i nota bibera. Aromatski profil nastavlja se i na ukusu, gde ovo vino iskazuje zaokruženost i jasno definisan karakter. Srednjeg tela, veoma pitko i dobro izbalansirano vino, živih kiselina i mekanih, zrelih tanina. Vrlo pitko u završnici, koja je voćno-začinskog karaktera.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 17-18°C, procenat alkohola 13,2%

Cabernet Sauvignon Franc

70% Cabernet Sauvignon, 30% Cabernet Franc

Intenzivne rubincrvene boje sa blagim, svetlocrvenim odsjajem. U zrelom, intenzivnom i kompleksnom mirisu naglašene su arome kupine, zrele višnje i crne trešnje, maline, herbalni i začinski tonovi, na koje se nadovezuju note vanile i tosta. Puno i snažno vino, u kojem note višnje, borovnice, trešnje, crne ribizle, vanile i crne čokolade stvaraju karakteran ukus. Jaka taninska struktura čini ga robusnim, dok se u intenzivnoj završnici iskazuje njegov pun potencijal i zaokruženost.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13,2%

Cabernet Sauvignon Réserve

100% Cabernet Sauvignon

Izuzetan karakter i kompleksnost ovog vina rezultat su 24 meseca odležavanja u novim barik buradima od srpskog, američkog i slavonskog hrasta, a nakon toga i godinu dana u boci.

Duboke, intenzivne rubincrvene boje sa garnet odsjajem. U raskošnom i izuzetno kompleksnom mirisu dominiraju note borovnice, kupine, crvene ribizle, duda i zrele maline, na koje se nadovezuje vanilski ton od hrastovine i nota crne čokolade. Na ukusu je puno i postojano, sličnog aromatskog karaktera kao i na mirisu, izuzetno izbalansirano, istovremeno snažno i elegantno, sa mnoštvom vrlo mekanih i zrelih tanina. U završnici dominira primamljiva nota hrastovine, koja zaokružuje kompleksnost ovog vina.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13,5%

Sivi pino

Sivi pino

Zlatnožute boje sa aromama zrelih krušaka i kajsija, mirisom kandiranog voća, sa mednim tonovima i cvetnim notama, uokvirenih elegantinim i nežnim dodirom drveta. Na ukusu puno i harmonično sa lepo izbalansiranim kiselinama.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12-14°C, procenat alkohola 13,5%

Rizling Rajnski

Rizling Rajnski

Svetložute sa blagim zelenkastim odsjajem. U harmoničnom mirisu izražene su note zrelog voća – kruške, žute jabuke, citrusa i breskve, iza kojih se nazire fin mineralni ton. Na ukusu je slast znalački uklopljena sa izraženim sočnim kiselinama, što ovo vino istovremeno čini svežim, pitkim i opojnim. Intenzivne note zrele jabuke, kruške, breskve, nektarine i meda prožete su izraženom mineralnošću, što ukusu daje dinamičnost. Blago iskričavo vino, u čijoj završnici se prepoznaje lep voćni karakter.

Vinarija je u poslovnom registru zavedena pod imenom SAMOSTALNA ZANATSKA RADNJA MALI PODRUM MIODRAG RADOVANOVIĆ PREDUZETNIK KRNJEVO.

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: podrumradovanovic@neobee.net ili telefonski na broj: 26 821 085.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na web adresi: https://www.podrumradovanovic.rs/.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12%

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte