Naš izbor za danas je Vinarija Rak koja je svoje čokote smjestila u regiji Dalmacija, u Hrvatskoj. Predivni vinogradi ove vinarije nalaze se u mjestu Rakovo selo.

Vinarija se može pohvaliti sledećim vinima: Maraština, Debit, Babić, Rose.

Evo šta u ovoj vinariji kažu o svom nastanku i poslovanju 

Vinarija Rak bavi se proizvodnjom grožđa i vina na šibenskom području u specifičnom podneblju lokalnog zaleđa, a ističemo se uzgojem i proizvodnjom vina dviju autohtonih sorti: Babića i Maraštine. Od sorte Babić proizvodimo i Opolo. Vinogradarstvo i vinarstvo dugogodišnja su tradicija naše obitelji koju smo započeli još davne 1960. godine i baštinimo je u današnjoj proizvodnji. Njegujući tu tradiciju, kao i naslijeđenu ljubav prema vinarstvu, danas koristimo najsuvremenije procese i opremu čime idemo u korak sa svim modernim dostignućima na području uzgoja loze i dobivanja kvalitetnog vina.

Vina Vinarije Rak

Maraština

Maraština

Maraština Rak je bijelo suho vino zelenkasto zlatne boje, odlikuje je prepoznatiljiva aromatika, umjereni alkoholi, skladnog tijela te vino odležava 6 mjeseci u hrastovim bačvama.

Slaganje uz hranu                 

Preporuča se uz: ribu i morske ploove, različite tijestenine i rižote, bijelo meso i hladna predjela.   

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Debit

Debit

Debit je autohtona dalmatinska sorta. Izrazito cijenjena na šibenskom području. Debit Rak je bijelo suho vino zelenkasto žute boje,svježe, mineralno, umjerenih alkohola, srednjeg tijela. Vino za ljeto!

Slaganje uz hranu                 

Preporuča se uz školjke, salate, bijelu ribu.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Babić

Babić

Babić je autohtona sorta šibenskog kraja, izrazito cijenjena sorta koja daje vruhunska vina. Babić Rak je crveno suho vino punog tijela ugodnih kiselina, raskošne aromatike,specifičnih okusa. Odležaje u drvenim bačvama minimalno 1. godinu i odraz je teroara i ljubavi prema vinu.

Slaganje uz hranu                 

Preporuča se uz sve vrste mesa i tvrde sireve.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino

Rose

Babić

Babić je autohtona sorta šibenskog kraja. Izrazito cijenjena sorta koja daje vruhunska vina. Rose Rak je suho vino, boje lososa, srednjeg tijela, savršeno balansirano, privlačne aromatike. Vino rađeno iz ljubavi za ljubav!

Slaganje uz hranu                 

Rose preporučamo uz lagana jela, predjela te salate.

Detaljni podaci

Suvo rose vino

Ako su Vam potrebne još neke informacije o samoj vinariji ili vinima koja proizvodi, obratite im se putem email-a: vina-rak@hotmail.com ili putem telefona: +385 (0)99 724 1568.

O aktuelnostima u vinariji možete se obavestiti na društvenim mrežama ili na sajtu: https://www.facebook.com/WineryRak/?ref=hl, https://www.vina-rak.hr/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte