Naši autori su za danas pripremili za Vas – Vinariju Sočanski koja je smještena u južnobanatskoj regiji u Srbiji. Svoje zasade vinove loze smestila je u mjestu Veliko Središte.

Među proizvodima ove vinarije naći ćete sledeća vina: Classique Pinot Blanc, Classique Frankovka, Classique Rizling, Classique Rose.

Dodatne informacije o vinariji

U porodici Sočanski vinogradarstvom se bavi generacijama, a ljubav prema uzgoju vinove loze i spravljanju vina prenosi se sa kolena na koleno. Tako i Dobrinko Sočanski, vlasnik vinarije nazvane po porodičnom prezimenu, pored svog lekarskog poziva gaji veliku strast prema vinogradarstvu i vinu. On je još kao dečak učestvovao u radovima u porodičnom vinogradu. Dane koje je proveo u njemu, uz vršački povetarac i slatko grožđe, pamti kao najelpši deo detinjstva. Zato svake godine putuje iz Norveške i prelazi hiljade kilometara, kako bi i dalje učestvovao u negovanju vinograda, berbi grožđa i proizvodnji vina. Vinarija Sočanski proizvodi sortna vina i uzgaja tradicionalne sorte grožđa banatskog podneblja, optimalno usklađene sa karakteristikama i sastavom tla, mikro klimom i položajem vinograda. Najkvalitetnije grožđe pažljivo se odabira iz sopstvenog vinograda, kao i iz najboljih vinograda lokalnih proizvođača, a manje količine i kapacitet vinarije omogućuju da se pažnja potpuno usmeri ka postizanju vrhunskog kvaliteta. Primena savremene tehnologije proizvodnje i odležavanja u skladu sa svetskim standardima, uz pažljiv nadzor i redovne konsultacije sa stručnjacima i enolozima, rezultira kvalitetnim vinima kojima se ponosimo.

Vina Vinarije Sočanski

Classique Pinot Blanc

Beli burgundac

Razigranu simfoniju uživanja otvaraju cvetne note proleća uz delikatne mirisne note bagrema. Punoća i toplina ukusa pokreću sva čula ka zadovoljstvu.

Slaganje uz hranu                 

Poslužiti uz: sveže sireve, sve vrste testa, ribu, razne salate, hladna jela i predjela               

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 9-11°C

Classique Frankovka

Frankovka

Intenzivna boja rubina i aroma zrelih trešanja u dugoj završnici pojačaće vašu želju da se ova romantična sonata hedonizma nikad ne završi.

Slaganje uz hranu                 

Poslužiti uz: pršut, šunku, pečenje, jela od divljači i crvenog mesa, plave sireve

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, temperatura serviranja 16°C

Classique Rizling

Rajnski rizling

Sveži mirisi zemlje posle kiše prepliću se sa voćnim aromama uvodeći vas u dugotrajnu završnicu koja zaokružuje uživanje u kantati ukusa.

Slaganje uz hranu                 

Poslužiti uz: sireve, sve vrste jela od belog mesa, morsku i rečnu ribu

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 9-11°C

Classique Rose

Muskat hamburg

Delikatni menuet lepršavih nota ruže preplaviće vas reskom svežinom. Dugotrajni finiš za sobom ostavlja punoću ukusa zrelih šumskih jagoda.

Slaganje uz hranu                 

Poslužiti uz: hladna predjela, salate, grilovano povrće, meso sa roštilja      

Detaljni podaci

Suvo rose vino, temperatura serviranja 10-14°C

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila: vinarija.socanski@gmail.com ili stupite u kontakt sa njima pozivom na broj: +381 64 39 40 702.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju putem društvenih mreža i sajta: https://www.facebook.com/vinarijasocanski, https://vinarijasocanski.com/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte