Autori našeg portala su za danas izabrali vinariju Stari dani koja je jedan od predstavnika vranjske regije u Srbiji. Čokoti vinove loze rastu u mjestu Rakovac kod Bujanovca.

U standardnoj ponudi vinarija ima sledeća vina: Dert, Basma, Kalabalak, Aber, Alal.

Više detalja o vinariji

Kažu da ono što se u vinogradu napravi ne može se posle mnogo popraviti. To smo znali i mi. I da bi na pravi način dočarali južnjački temperament kroz naša vina, podigli smo vinograde na jugu Srbije. Jedan u blizini vinarije, u selu Rakovac, a drugi u blizini Leskovca, u selu Živkovo. Sklop zemljišta, klime i geografskog položaja daju idealne uslove za uzgoj nekih od najpopularnijih sorti groždja. Sorte koje uzgajamo su: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Muskat Hamburg. Ukupna površina vinograda je 26 hektara, sa prinosom od 8 tona po hektaru.
Sve navedene karakteristike odvajaju nas od ostalih vinarija Srbije, jer naša vina nose duh juga u sebi.

Vina vinarije Stari dani

Dert

Cabernet Sauvignon i Merlot

Nakon dvanaestomesečnog dozrevanja u hrastovom buretu, DERT otkriva tajnu jedinstvene klime leskovačkih i vranjskih vinogorja.

Ova kupaža Kaberne Sovinjona I Merloa, već pri prvom susretu, otkriva pun ukus snažne taninske strukture sa izraženim aromama ljubičice i zelenih trava.

Slaganje uz hranu                 

Jela sa roštilja, plave ribe, zreli sirevi ili čokoladna torta kao desert, na najbolji mogući način daju ovom vinu priliku da se iskaže u svojoj punoj snazi.          

Detaljni podaci

Crveno vino

Basma

Pinot Noir

Poput svile koja budi nežnost…nalik somotu koji pruža toplinu, BASMA priča neispričanu priču.

Spojem tradicionalnog i modernog, preplitanjem aroma sitnog bobičastog voća i hrastovine, stvorili smo, samo za Vas, crveno vino izuzetnog kvaliteta.

Slaganje uz hranu                 

Uz dobar roštilj,ribu,zrele sireve ili čokoladne poslastice, BASMA je tu da u svakoj prilici pruži najbolje.           

Detaljni podaci

Crveno vino

Kalabalak

Pinot Noir

Elegantni Borgundac, rado viđen gost u veselom i intimnom društvu. Sa svojom tamno roze bojom i aromom bobičastog voća, KALABALAK budi uspavanu strast i prepušta trenucima koji se pamte.

Detaljni podaci

Rose vino

Aber

Sauvignon Blanc

Ako želite da osetite svežinu belog Sovinjona sa uzbudljivom aromom tropskog voća i prijatne kiselosti, naš ABER je pravi izbor za Vas.

Tajanstven u svojoj skromnosti, spreman da iznenadi raskošnom harmonijom mirisa i ukusa.

Slaganje uz hranu                 

U kombinaciji sa ribom, belim mesom, sirevima ili kremastim kolačima, predstavlja nezaboravan doživljaj koji ćete rado prepričavati prijateljima.       

Detaljni podaci

Belo vino

Alal

Chardonnay

Kristalno bistar, sa snažnim ukusom zrelog voća, intenzivnom svetlo- žutom bojom i diskretnim mirisom, ALAL predstavlja pravog zavodnika u našoj paleti vina.

Slaganje uz hranu                 

Uvek spreman da uz ribu, sireve,belo meso ili kremaste kolače, diskretno pronađe put do Vašeg srca.        

Detaljni podaci

Belo vino

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: info@staridani.com ili ih kontaktirajte telefonom: +381 69 420 406.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na sajtu i društvenim mrežama putem sledećih naloga: http://www.staridani.com/, https://www.instagram.com/podrumstaridani/, https://www.facebook.com/podrumstaridani.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte