Za danas smo pripremili prezentaciju vinarije Svetlik koja se nalazi u regiji Goriška Brda u Sloveniji. Zasadi vinove loze se nalaze u mjestu Kamnje, kod Dobravlje. U netaknutoj prirodi raste sorta rebula od koje se u ovoj vinariji u skladu sa ekološkim principima spravlja vino za istinske vinoljupce.

U standardnoj ponudi vinarija ima sledeća vina: Rebula Grace 2008, Rebula Grace 2009.

Vinarija Svetlik

Detaljnije informacije o nastanku, lokaciji i ostalim detaljima možete pročitati u nastavku

Izuzetno sunčan položaj na južnom obronku Čavna iznad sela Kamnje, jedan od vinograda sa najvišim položajem u vipavskom području. Vinograd obrađujemo na ekološki prihvatljiv način, zagrćemo i ručno kosimo oko loza, ne koristimo herbicide i insekticide, vodimo računa o prirodnoj simbiozi i uživamo u pesmi ptica i pogledu na žbunove majčine dušice među čokotima.

Vina vinarije Svetlik

Rebula Grace 2008

Rebula Grace 2008 - Svetlik

Rebula

Vremenski uslovi zrenja grožđa su se smenjivali. Od sunčanog do kišovitog perioda. Maceracija je trajala četrnaest dana. Vino je sazrevalo osamnaest meseci u 1700 litarskom buretu Tino od slavonskog hrasta.

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 14-17°C, procenat alkohola 13%

Rebula Grace 2009

Rebula Grace 2009 - Svetlik

Rebula

Vremenski uslovi zrenja grožđa bili su povoljni, nisu bili stresni sa dugom, suvom jeseni. Maceracija je trajala jedanaest dana. Vino je sazrevalo u 2500l Pauscha buradi slavonskog hrasta.

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml/1,5l, temperatura serviranja 14°C, procenat alkohola 13,3%

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila: edvard@svetlik-wine.com ili telefonom na broj: +386 5 37 25 100.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju putem web sajta i društvenih mreža: https://svetlik-wine.com/, https://www.facebook.com/SvetlikWine/, https://www.instagram.com/svetlikwine/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte