Vinarija koju danas želimo da Vam predstavimo je vinarija Toplički vinogradi koja uljepšava topličku regiju u Srbiji. Svoje zasade vinove loze smestila je u mjestu Gojinovac.

Ova vinarija prepoznatljiva je po etiketama: Epigenia Prokupac, Epigenia Cabernet Sauvignon, Epigenia Chardonnay.

Pročitajte detalje o istoriji i razvitku ove vinarije 

Na periferiji vinogradarskog sela Gojinovac, u dolini reke Toplice, na 14. kilometru od Prokuplja, smeštena je neverovatna celina zgrada usred beskrajnih polja vinograda: Vinarija “Toplički vinogradi”. Tu se proizvode vina od 2011. godine. Od samog početka su znali da je loza ključ dobrog vina. Tako su od 2007. godine počeli sa sađenjem vinove loze visokog kvaliteta, na starom, već postojećem vinogradarskom tlu, oživljavajući skoro izgubljenu tradiciju.

Vina vinarije Toplički vinogradi

Epigenia Prokupac

Prokupac

Suvo sortno crveno vino PROKUPAC proizvedeno je od grožđa autohtone istoimene sorte vinove loze brižljivo negovane u sopstvenim vinogradima pokraj reke Toplice na 350 m nadmorske visine.Boja zrele višnje sa narandžastim odsjajem. Složen aromatski kompleks zrelog šumskog voća sa blagim tonovima crne čokolade i zrna kafe. Završnica ukusa je zaokružena, skladna,dugotrajna, sa nežnim tonovima hrastovine.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13%

Epigenia Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

Miris karakterišu prelepe voćne arome u savršenoj harmoniji sa aromama zelenog bibera, začina i tosta. Ukus je savršeno strukturisan te poseduje neverovatno balansirane kiseline sa veoma prijatnom završnicom, zahvaljujući odležavanju u drvenim buradima.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13,5%

Epigenia Chardonnay

Chardonnay

Obiluje mirisnim bukeom koji podseća na tropske voćne arome i arome belog cveća koji su u doličnoj fuziji sortnog grožđa. Ukus je veoma svež, intenzivan i pun dobrih kiselina. Završnica je osvežavajuća, sočna i postojana.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13,5%

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: info@toplickivinogradi.com.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na društvenim mrežama putem sledećih naloga: https://www.instagram.com/toplickivinogradi/, https://www.facebook.com/vinarijatoplickivinogradi.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte