Danas Vam predstavljamo Vinariju Trilogija čije je sjedište u Šumadijskoj regiji u Srbiji. Suncem okupani vinogradi se nalaze u mjestu Banja.

Vina ove vinarije su: Vrlina, Privilegija, Pečat, Nezaborav.

Dodatne informacije o vinariji

Vinarija TRILOGIJA je „boutique“ vinarija i nalazi se u srcu Šumadije, izmedju Arandjelovca i Topole, na koordinatama 44° 17′ 58“ Severne geografske širine i 20° 38′ 34“ Istočne geografske dužine. Pozicija vinograda je na platou, gde stalno duvaju vetrovi, a osunčanost je od izlaska do zalaska Sunca.

Pogled na Oplenac, Rudnik, Venčac i Bukulju čini boravak u Vinariji nezaboravnim. Zasadili smo Merlot i Cabernet Franc, jer smo poslušali stav Laboratorije na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu, da je sastav zemljišta idealan za Merlot- našu najzastupljeniju vinsku sortu.

Kapacitet proizvodnje smo dizajnirali do 10.000 litara vina po sezoni, jer, važan nam je kvalitet (a ne kvantitet) i zadovoljstvo naših potrošača.

Vina Vinarije Trilogija

Vrlina

Chardonnay

Iz čaše će Vas zapljusnuti svežina, a kompleksnost i puna struktura zakačiće se u dnu jezika i svrstati ovaj Šardone među Vaše omiljene. „Vrlina ’16“ je bledožute boje sa odlično izbalansiranim aromama, kiselinama.

Slaganje uz hranu                 

Sa ćuretinom u mlincima, belim pilećim mesom u prelivu od limonćela ili sa belom morskom ribom sa uobičajenim dodatkom limuna i ruzmarina ili sa aromatičnim poslasticama i voćnim tortama         

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8°C, procenat alkohola 13,5%

Privilegija

75% Merlot i 25% Cabernet Franc

Privilegovani su oni koji piju ovaj naš Rosé, jer je grožđe namenski brano za njegovo spravljanje. Ovaj Rosé je 75% Merlo i 25% Kaberne Fran, sve iz sopstvenog vinograda od pažljivo odabranog i ručno ubranog grožđa. Odlično izbalansirane kiseline i alkohol, sa laganom aromom jagode u završnici ovoga vina, svrstavaju ga među vrhunska roze vina u Srbiji.

Slaganje uz hranu                 

Preporučuje se sa srpskom tradicionalnom kuhinjom, ali i sa morskim specijalitetima poput tunjevine, rakova, školjki.

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12°C, procenat alkohola 14,5%

Pečat

Merlot sa 10% Cabernet Franca

Ovo suvo sortno crveno vino spravljeno je od Merloa uz kupažu sa 10% Kaberne Frana. Odležavanjem u inox tanku oko godinu dana, dobili smo ovo izuzetno vino bogato ekstraktima, kiselinama i sa visokim procentom alkohola.Balans kiselina, tela i alkohola je odličan, tako da se 16% alkohola uopšte ne oseća u ukupnoj harmoničnosti ovog crvenog vina sa ljubičastim prelivima. Preovlađuju arome borovnice, zrelog bobičastog voća, nakon čega slede udari kafe, vanile… Vino bogatog tela, duge i snažne završnice, ima interesantnu ravnotežu začinskihi voćnih nota.

Slaganje uz hranu                 

Preporučuje se uz govedinu ili goveđu bresolu i stare prevrele punomasne sireve poput parmezana, dimljenih sireva, gaude.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 14°C, procenat alkohola 16%

Nezaborav

70% Merlot i 30% Muskat Hamburg

Još jedno divno vino, spravljeno od grožđa iz našeg vinograda. Ovaj Rosé od 70% Merloa i 30% Muskat Hamburga, sa oranž odsjajem, dobro izbalansiranim kiselinama i aromama Hamburga ima 12.5% alkohola. Krasi ga izrazita pitkost i lepo telo, a lepršavost i sočnost Hamburga dugo traje u završnici.

Slaganje uz hranu                 

Kao aperitiv, ali i uz razne poslastice i sireve sa plemenitim plesnima

Detaljni podaci

Poluslatko rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12°C, procenat alkohola 12,5%

Email adresa vinarije je: info@vinarijatrilogija.rs ili ih možete kontaktirati telefonski na broj: 069 17 27 910.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na sajtu: https://www.vinarijatrilogija.rs/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte