Danas Vas upoznajemo sa vinarijom Vina Fiolić koja krasi dalmatinsku regiju u Hrvatskoj. Zasadi vinove loze se nalaze u mjestu Zadar.

U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: Cuvée Fiolić, Merlot, Maraština, Malvazija, Cuvée blanc, Rose Fiolić.

O vinariji možete pročitati u nastavku

Obitelj Fiolić iz Zadra u Hrvatskoj počela je svoju proizvodnju vina 2006. godine najprije „eksperimentirajući“ u svom skromnom i simpatičnom podrumu obiteljske kuće. U početku su to bile male količine vina isključivo za osobne potrebe. Međutim entuzijazam, želja i ljubav prema vinarstvu, zatim veliki uspjeh na različitim natjecanjima za izvrsnost kakvoće dovela ih je do toga da su 2016. godine osnovali vinariju i započeli profesionalna ulaganja te povećali proizvodnju.


Danas Vinarija Fiolić proizvodi 20.000 butelja vina, plasira svoje proizvode po ugostiteljskim objektima u cijeloj regiji, i kao mala, butikna vinarija je prepoznata i prihvaćena na tržištu u ponudi vrhunskih vina regije.
Novootvorena kušaonica vinarije Fiolić je postala rado posjećeno i ugodno mjesto druženja, u kojoj gosti vrlo brzo dobiju osjećaj pripadnosti, prepoznajući obiteljsku tradiciju i ljubav prema vinima.

Vina vinarije Vina Fiolić

Cuvée Fiolić

Ovo vino ima lijep miris koji donosi lakoću i voćnost (sočnost). Odležalo je 10 mjeseci u barrique bačvama. Okus voća i začina stalno se mijenja. Dominantne note su borovnica i šumsko voće te pikantne note maka. Okus je pun, jak i lagano začinjen te je bogat izvučenim i usmjerenim kiselinama, jako je sočan i suh.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino

Merlot

Merlot ima vrlo lijep i ugodan miris u kojem su dominantne začinske barikne note poput vanilije, duhana, cedra, ali su također vrlo obilne atraktivne arome džema od šljiva, višanja i trešanja. Vino je odležano 18 mjeseci u barrique bačvama. Zrele arome slijedi jednako kvalitetan okus. Vino je pitko a opet ima čvrste tanine, solidno tijelo i fine začinske note na retrookusu. Zrelo i mekano vino koje zbog svoje voćnosti i uglađeno okusa ostavlja i neobičan dojam slatkastosti u ustima.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino

Maraština

Maraština je autohtona sorta koja dolazi iz Dalmacije sa zadarskog područja. Vino je napravljeno pažljivim vinifikacijskim procesom (ručno birane bobice, kratka maceracija) te je zelenkasto žute do žute boje. Miris je cvjetni i potpuno svojstven sorti. Zbog sazrijevanja u drvu, vino ima fini miris meda i zrelog voća koje naglašava njegovu punoću. Ugodan je u ustima s daškom svježine optimalne kiselosti.

Slaganje uz hranu                 

Izvrsno se sljubljuje sa laganijim jelima, bijelim mesom, ribljim specijalitetima.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Malvazija

Zelenkasto-žuta, čista i transparentna boja s intenzivnom i dugotrajnom aromom i stratificiranim slojevima. Osvježavajući i voćni miris citrusa, grejpa i limuna sa zelenim jabukama pomiješan je umjerenim biljnim notama. Sazrijevajući u drvu, vino je obdareno s delikatnim mirisom meda, zrelog voća i punoće.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Cuvée blanc

Vino je žute boje, vrlo lijepog i ugodnog mirisa. Odležano je 10 mjeseci u drvenim bačvama . Vino je krasnih atraktivnih aroma te punog i slasnog okusa. Miris je bogat i vrlo zavodljiv, voćno-cvjetnih aroma. Okus ponajviše odlikuje izvrstan balans. Zreo je, kompleksan i bogat. kojem se može zahvaliti postojanost i trajanje. Retrookus je vrlo ugodan. Sprega alkohola i kiselina je izvrsna. Vrlo bogato i slojevito vino, koje se stalno razvija.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Rose Fiolić

Plavina i Grenach crni

Vino je proizvedeno od crnih sorti grožđa autohtone sorte Plavine i Grenacha crnog, koji je također poznat po tome da raste na zadarskom području preko 50 god. Vino je suho, zavodljivog decentnog voćnog mirisa začinjenog sa finom cvjetnom nijansom, idealne svježine i kiselosti, u ustima je ekspresivan i intenzivan, dugo traje i ima fantastičan završetak.

Slaganje uz hranu                 

Izvrstan je kao food vino ili dobar aperitiv.

Detaljni podaci

Suvo rose vino

Email adresa vinarije je: vina.fiolic@gmail.com ili stupite u kontakt sa njima pozivom na broj: +385 95 900 8570.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovim nalozima na društvenim mrežama i web sajtu: https://www.facebook.com/vinailikerifiolic/, https://www.instagram.com/vinailikerifiolic/, http://popij.me/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte