Vina Petric

Danas Vam predstavljamo vinariju Vina Petrič koja se nalazi u Sloveniji u regiji Goriška Brda. Vinogradi su zasađeni u mjestu Slap.

Vina ove vinarije su: PINELA, ZELEN, YELLOW MUSCAT, ROSE, RED NATURA, PEACH WINE, WHITE NATURA – ORANGE, Sauvignon.

Detaljnije o vinariji možete pročitati ispod

Bogata tradicija vinogradara i vinarstva porodica Petrič datira iz 1778. godine i prenosi se s kolena na koleno. Moji preci su u početku proizvodili malu količinu vina, ali su bili veoma ponosni i zahvalni na njemu. Ja sam Urban Petrič i osmi sam vlasnik vinarije. Imam puno strasti, posvećenosti i ljubavi prema vinogradarstvu i vinarstvu, kao i prethodni vlasnici.

Vina vinarije Vina Petrič

PINELA

Pinela je autohtono grožđe iz Vipavske doline. Priziva svežinu i lakoću i pruža pune ukuse. Iako samo vino ima nežne cvetno-voćne arome, dobro je praćeno svetlucavim isticanjem. Nudi skladnu mešavinu bogate strukture i sortne arome.

Slaganje uz hranu                 

Pinela se vrlo dobro pije uz hladno meso, testenine, jela od belog mesa, salate sa svežim sirom i prženim pinjolima, a posebno sa lazanjom od spanaća i skutnog sira.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 12°C, procenat alkohola 13%

ZELEN

Zelen je autohtono grožđe iz gornje Vipavske doline. Njegove nežne cvetno-voćne arome dopunjuju arome lavande i ruzmarina mediteranskog bilja. Njegovo puno i plemenito telo u isto vreme savršeno kombinuje svežinu i nežnost. Punoća ukusa dokaz je bogatog sadržaja ekstrakta koji polako oslobađa lepo uravnoteženu kombinaciju slatko-kiselih ukusa u ustima. Njegov dugotrajni ukus potvrđuje bogatu strukturu i harmoniju vina.

Slaganje uz hranu                 

Zelen se dobro slaže sa plavom ribom, tunom, jeguljom, šaranom i somovima, kao i sa jelima od ćuretine, svinjetine i teletine.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 12°C, procenat alkohola 12,5%

YELLOW MUSCAT

Žuti muškat je vino sjajno zlatne boje. Intenzivna i tipična aroma ovog vina ostavlja utisak limuna, grejpa, kandiranih kora narandže, ličija, cvetova citrusa i muškatnog oraščića. Okus ovog vina je prijatno osetljiv, ali istovremeno svež.

Slaganje uz hranu                 

Žuti muškat je sjajno vino u kojem možete uživati kao aperitivu, savršeno za podvlačenje društvenih događaja. Ovo vino se lepo uklapa sa narom, panna cotta sa voćem, pitama i drugim poslasticama.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 8°C, procenat alkohola 12%

ROSE

Roze ima prijatan voćni i umereno puni ukus prijatne kiselosti, što daje karakterističnu svežinu ovom vinu. Proizvodi se sa mešavinom sauvignona cabernet-a i merlo-a u jednakom omjeru. Merlot je ubran u fazi pune zrelosti grožđa, što vinu daje umereno voćni ukus. Miris vina podseća na maline, ribizle, trešnje i grmlje jagoda. Njegova struktura i miris čine ga živahnim vinom celog tela.

Slaganje uz hranu                 

Poslužen na 8°C, Rose će biti savršen kao aperitiv za vruće letnje dane. Odlično se slaže sa salatama, jelima od ribe i morskog voća, kao i sa rižotom i testeninom.

Detaljni podaci

Suvo rose vino, temperatura serviranja 8°C, procenat alkohola 12,5%

RED NATURA

Red Natura je vino rubin crvene boje sa granatnom nijansom. Njegova aroma je voćna, podseća na grmlje crvene jagode i dopunjena je suptilnom aromom vanile. Na nepcu je glatke i srednje telesne građe. Barbera daje svežinu ovom vinu i svojom kiselošću savršeno kombinuje merlot. Sazrevanje u drvenim bačvama daje Merlot-Barberi poseban kvalitet, što posebno cene poznavaoci izvrsnih crnih vina.

Slaganje uz hranu                 

Red Natura se dobro pije uz jela od svinjetine, divljači i govedine, ali i uz grilovanu T-kost i povrće i srednje zrele sireve. Služi se na 20°C.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, temperatura serviranja 20°C, procenat alkohola 13%

PEACH WINE

Vino od breskve je vino proizvedeno od naših domaćih breskvi i grožđa. Intenzivna i tipična aroma ovog vina ostavlja utisak breskve, grejpa, badema i muškatnog oraščića. Okus ovog vina je prijatno osetljiv, ali istovremeno svež.

Slaganje uz hranu                 

Vino od breskve sjajno je uživati kao aperitiv, savršeno za podvlačenje društvenih događaja. Ovo vino lepo se kombinira sa narom, panna kotom sa voćem, pitama i drugim voćnim desertima.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 8°C, procenat alkohola 11,5%

WHITE NATURA – ORANGE

Bela Natura je napravljena od grožđa ribole, malvazije i autohtone sorte zelen. Žuta boja sa zlatnim mirisima ukazuje na to da je vino sazrevalo u najfinijim drvenim bačvama. To je vino, proizvedeno kako su to radile naše bake i deke, visoko povezano sa prirodom. Grožđe je macerirano 20 dana, čime je dobiveno više boja koje su se ogledale u narandžastim nijansama, bolje strukturno telo u više antioksidanata, održavajući vino stabilnim na prirodan način. Aroma je voćno-cvetna i dopunjena je suptilnom aromom vanile i dima. Karakter ribole je dominantan i lepo se uklapa sa malvazijom i zelenom, što vino čini širim, umereno punim i elegantnijim.

Slaganje uz hranu                 

Dobro se slaže sa tunjevinom, jeguljom, šaranom i somovima, kao i sa jelima od ćuretine, svinjetine i teletine.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 16°C, procenat alkohola 13%

Sauvignon

Sauvignon Blanc je nežno aromatično vino. Njegov nežni miris podseća na cvetove bazge, sušenu travu i kivi, a upotpunjen je mekom aromom dinje i zrelih krušaka. Daje glatki, svež ukus na nepcu. Srednjeg je tela, blago izražene kiselosti. Njegov aftertaste priziva aromu grejpa.

Slaganje uz hranu                 

Sauvignon Blanc se dobro slaže sa jelima od ribe i belog mesa, kao i sa testeninom od bosiljka, salatama od svežih biljaka i svežim voćnim salatama sa mentom.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 12°C, procenat alkohola 13%

Poslovno ime ove vinarije je Vina Petric d.o.o.

Email adresa vinarije je: vino.petric@gmail.com, a možete ih kontaktirati i telefonom na broj: +386 41 991 210.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju putem sajta: http://www.vino-petric.com/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte