Danas Vam predstavljamo vinariju Vina Zajc koja je smještena u regiji Dolenjska – Slovenia. Suncem okupani vinogradi se nalaze u mjestu Pod Trško Goro.

Vina ove vinarije su: Cviček PTP Zajc Classic, BIO Cviček PTP Zajc, Cviček PTP Zajc Premium, CVIČEK PTP ZAJC Mini, Rumeni muškat Zajc Mini, Rumeni muškat Zajc Premium, Beli Zajc Premium, BELI ZAJC Mini, ROSÉ ZAJC Premium, MODRA FRANKINJA ZAJC Premium, ČRNI ZAJC Mini, MODRI ZAJC Prestige, LEDENI ZAJC Prestige, GROZDNI SOK ZAJC Žametna črnina.

Dodatne informacije o vinariji

Koreni podruma Zajc potiču iz vinske tradicije seljačkih porodica Zajc iz Velikog Obreža i Curhaleka iz Mosteca iz opštine Brežice i datiraju iz najmanje 1858. godine, kada je dokumentovan upis u zemljišne knjige za naš najstariji vinograd u Cirniku. Poznato je da je porodica do kraja 19. veka posedovala još starije imanje u Gadnu, ali još nemamo dokaza.

Vina vinarije Vina Zajc

Cviček PTP Zajc Classic

Cviček je jedinstveno slovenačko vino, proizvedeno od grožđa koje raste isključivo na usko određenim vinorodnim područjima Dolenjske. Svaka kapljica je dar dolenjskog sunca i truda ljudskih ruku. 

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 13-15°C, procenat alkohola 9,5%

BIO Cviček PTP Zajc

Vino cviček je evropska i slovenačka specijalnost. Napravljen prema smernicama organske proizvodnje, takođe je specijalitet u Dolenjskoj. Njegov evolutivni korak vidimo u smislu stroge i sertifikovane organske proizvodnje, ne samo grožđa već i vina.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 13-15°C, procenat alkohola 10%

Cviček PTP Zajc Premium

Cviček PTP Zajc je jedinstveno i poznato slovenačko vino, proizvedeno od određenih crvenih i belih sorti koje uspevaju na uskom području Dolenjske. U njemu su na jedinstven i uverljiv način uhvaćeni tragovi somota crne, plave tamjane, laškog rizlinga i kraljevstva.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 13-15°C, procenat alkohola 10%

CVIČEK PTP ZAJC Mini

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 187ml, temperatura serviranja 13-15°C, procenat alkohola 9,5%

Rumeni muškat Zajc Mini

Sa svojim svežim mladalačkim telom i aromom muškatnog oraščića, prvi je izbor ljubitelja slađih vina. Dobro rashlađeno greje i najhladnije srce. Odgovara lepim željama, nežnom izgledu ili samo tako – za lep dan.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 187ml, temperatura serviranja 13-15°C, procenat alkohola 10%

Rumeni muškat Zajc Premium

Arogantna slatkoća i magični miris muskata bude atmosferu vrelih persijskih noći. Pravi pobednik se hladi samo natečenim kapima rose.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 1l, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 9,5%

Beli Zajc Premium

Kao pesmu kombinuje laški rizling, chardonnay i sauvignon. Nikad uhvaćen u hrastovoj bačvi, stoji sa lakoćom jarkog voća položenog na limunsku travu. Stvoreno za tražitelje voća u svežim belim vinima.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 11%

BELI ZAJC Mini

Kao pesmu kombinuje laški rizling, chardonnay i sauvignon. S obzirom da nikada nije bio zarobljen u hrastovom buretu, postavljen je s lakoćom jarkog voća nežno položenog na limunsku travu. Stvoreno za tražitelje voća u svežim belim vinima. Odlična je osnova za grešno dobar špricer.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 187ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 11%

ROSÉ ZAJC Premium

Igra kontrasta između starog i mladog, belog i crvenog … Pokušali smo da kombinujemo svežinu sorte najstarije loze na svetu. Ako dozvolite, baršunasta crnina nudi izraženu pitkost uprkos nekoliko grama neotkrivenog grožđanog šećera. Sa mirisom ruža i slatkih bobica, Rose voli da se predstavlja sam, ali još više u društvu voćnih, a ne preslatkih jela.

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 10,5%

MODRA FRANKINJA ZAJC Premium

Modra Frankinja Zajc očarava svežinom sitnih bobica. Iako lako klizi niz grlo, nije jednostavna, jer se ponosi svojom snagom karaktera, dubinom okusa i intenzivnom bojom. Razigrana je i blistava na svoj način. Uz nju se odlično slaže mlada divljač i sveži sirevi.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 18-20°C, procenat alkohola 11%

ČRNI ZAJC Mini

U boci Črnog Zajca otkriva se Modra Frankinja u kojoj nagoveštaj igre budi skočnost i radost. Iako lako klizi niz grlo, nije jednostavno, jer odražava snagu karaktera, dubinu ukusa i intenzivnu boju. Nije teško otkriti šumsko voće, šljive, papriku, dud i blagu notu drvenastih nota, pa su mu u odličnom društvu i uz dobru muziku omiljena pratnja jela od divljači i začinjeni sirevi.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 187ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 11%

MODRI ZAJC Prestige

Loze vekovnog porodičnog vinograda sa samo nekoliko grozdova otkrivaju svoju olujnu ljubav koja pluta jedva se zadržavajući u boci. Gospođica Modra Frankinja daje nežnost, ukus šumskog voća, šljiva i biljnih tonova koji se začinski obavijaju oko drvene note gospodina Gamaya.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 18-20°C, procenat alkohola 13,5%

LEDENI ZAJC Prestige

Ova boca se zavodljivo može pohvaliti laškim rizlingom, spremnim da odmah zadovolji. U svakoj od njegovih kapljica moći ćete da osetite čaroliju žetve pre jutarnje zore sa sveže opalim snegom, koji je zaiskrivao svetlošću baklji.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 200ml, temperatura serviranja 6-8°C, procenat alkohola 9,9%

GROZDNI SOK ZAJC Žametna črnina

Autohtona slovenačka sorta Žametna črnina je jednostavno legendarna i zbog Guinnessova rekorda najstarije loze i njene ključne uloge u cvičeku. U osnovi je prijatno svež i mladalački, pa prema tome, prema našem izboru, idealan za vrhunski sok od grožđa ZAJC. Ova jesen nas je poslužila sa malo više sunca, što je takođe dobar posao za Žametnu črninu. Nežne kiseline i prirodni šećeri skladno se dopunjuju u pažljivo pripremljenom GROZDNOM SOKU ZAJC. Ljubitelji sokova mogu ga probati nerazređenog, ali za utaživanje žeđi ipak preporučujemo razređivanje vodom.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 1l, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 0%

Email adresa vinarije je: info@zajc.si, a možete ih kontaktirati i telefonski na broj: +386 (0)7 338 25 76.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovom web sajtu: http://www.zajc.si/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte