Naši autori su za danas pripremili za Vas – vinariju Vinarstvo Babič koja se nalazi u regiji Sredisnja Slovenija. Zasadi vinove loze se nalaze u mjestu Bukovje.

U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: Modra frankinja, Modra frankinja – rose, Sivi pinot, Rumeni muškat, Laški rizling, Beli cuvee, Rdeči cuvee, Prestige white, Prestige red, Liker Modre frankinje.

Detaljnije informacije o nastanku, lokaciji i ostalim detaljima možete pročitati u nastavku

Usred Bizeljskog brda, na sunčanoj padini sa samim vinogradima, stoji Vinarija Babič i kolekcija majolike. Sunčevi zraci miluju plemenitu lozu kako bi sazrele najbolje sorte grožđa. Od njih članovi porodice Babič proizvode vrhunska vina crvene Prestige, bijele Prestige, crvene i bijele sorte cuvee, te sortni žuti muškat, sivi pinot, rajnski rizling, plavi frankonski i laški rizling. Takođe je moguće kupiti flaširana i otvorena vina po vašem izboru i u željenoj količini.

Vina vinarije Vinarstvo Babič

Modra frankinja

Kraljevsko vino plavkasto crvene boje sa ljubičastim nijansama. Ima izražen ukus. Sa godinama postaje još jače. Vino se služi na temperaturi od 16-18°C uz jela od suvog mesa. Takođe se odlično slaže sa menijem koji se sastoji od crvenog mesa.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 12,8%

Modra frankinja – rose

Mogli biste ga nazvati letnjim vinom, jer daje svežinu ružičastom bojom i svetlim nijansama cigle. Služimo ga na temperaturi od 16-18°C. Kombinujemo ga sa ribljim jelima ili salatama sa mesom. Sadrži 12% vol. alkohol, grožđe prerađeno metodom prerade belih vina, bez maceracije, hladno ceđeno!

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 12%

Sivi pinot

Kristalno slamnato vino sa bakrenim nijansama. Poslužite na temperaturi od 10-12°C uz predjela, morske plodove i živinu. Preostali šećer 40 grama.

Detaljni podaci

Poluslatko belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12%

Rumeni muškat

Vino koje blista zlatnom bojom. Pogodno za aperitiv ili kao samostalno vino. Služi se uz deserte, a služi se i uz azijska jela koja imaju slatke komponente. Služiti na temperaturi od 10-12°C. Preostali šećer 40 grama.

Detaljni podaci

Poluslatko crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 10%

Laški rizling

Vino svetlo žuto sa nijansama zelene. Odličan ukus. Tokom godina vino dobija tamnije žute tonove i pune arome. Služi se na temperaturi od 10-12°C uz svečana jela, jela od ribe i živine.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,3%

Beli cuvee

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 1l, procenat alkohola 11,5%

Rdeči cuvee

Mešano crveno vino bele i crvene sorte laški rizling, žuti plavec, beli pinot, somotni crni i modra frankinja. Rubin crveno vino servira se uz suhomesnata jela, teletinu, kiseli kupus sa kobasicom. Veoma slično vinu cviček, ali punijeg ukusa i jače boje, niže kiselosti, sadržaj alkohola 11,5 vol. Dobro se meša sa mineralnom vodom ili kolom – daje poznati bambus.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 1l, procenat alkohola 11,5%

Prestige white

Vino prestižnog ukusa, vrsta laškog rizlinga i žutog muškata (20%). Odlična kombinacija oba vina, zrelost rizlinga i mladolikost muškata stvaraju nezaboravno iskustvo pića. Preostali šećer 15 grama.

Detaljni podaci

Polusuvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 11,5%

Prestige red

Slatkoća koja potiče od mešavine modre frankinje i sivog pinota daje bogat ukus koji ide uz divljač. Posebnost našeg podruma. Sadrži 40 g/l šećera.

Detaljni podaci

Poluslatko crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 11%

Liker Modre frankinje

Odličan aperitiv. Pogodno za varenje. Služiti na 10-12°C. Odlično se slaže sa čokoladnim desertima i pralinama. Sadrži 150 g/l šećera, alkohol 14,5 vol. Ukus podseća na vaniliju, šumsko voće.

Detaljni podaci

Poluslatko crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 14,5%

Informacije o vinariji možete dobiti i putem email-a: prodaja@vina-babic.si ili telefonom na broj: +386 68 176 569.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju putem sajta: https://www.vina-babic.si/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte