Za danas smo pripremili prezentaciju vinarije VINOGRADI HORVAT – VINEYARDS HORVAT čije je sjedište u regiji Podravska u Sloveniji. Čokoti vinove loze ove vinarije se nalaze u mjestu Počehova.

U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: Vino Nove, Sauvignon, Renski rizling, Chardonnay, Traminec, Sivi pinot, Rumeni muškat, Laški rizling.

Više detalja o vinariji

Cela suština, suština vina je u vinovoj lozi. Ovde smo samo da negujemo, poštujemo i razumemo šta nam nudi u datoj situaciji. Sav naš trud u vinogradu nagrađen je grožđem. Stoga je grožđe plod vinove loze, koji sadrži – nama mnoga još neistražena – svojstva zemlje, stare hiljadama godina, i istovremeno uticaj godišnjih vremenskih uslova. To je razlog što je svaka berba vina jedinstvena, prepoznatljiva i neponovljiva. Želja nam je da sačuvamo ukus grožđa, njegovu aromatičnost i sortni karakter, kako u aromi vina, tako i u njegovom ukusu. Ova želja je naš godišnji izazov.

Vina vinarije VINOGRADI HORVAT – VINEYARDS HORVAT

Vino Nove

Lepo vino sorti Chardonnay i Žuti muškat. Chardonnay mu daje telo, kičmu, sa kojom se aroma muškata lepo podudara.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Sauvignon

Mnogi faktori utiču na njegovu konačnu „godišnju“ ocenu. Svakako se može smjestiti uz bok svjetski poznatih vinogradarskih zemalja Sauvignona.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Renski rizling

Ovaj rizling nije slučajno poznat kao kralj belih vina. Korisniku nudi širok spektar voćno-cvetnih mirisa.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Chardonnay

Ponos našeg podruma već nekoliko godina. Ova sorta je više puta potvrđena međunarodnim ocenama vina.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Traminec

Grožđe traminca je crvenkasto, a vino belo, blago izražene zlatnožute boje. Miris ovog vina je cvetni. Podseća nas na miris divlje ruže.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Sivi pinot

Male bobice sivog pinota postaju “crvenkaste” kada sazriju, sa primesom smeđe-crvene i plavo-sive boje. Procesom umerene maceracije proizvodimo vino izražene zlatno-žute boje.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Rumeni muškat

Rumeni muškat je trend, savršenstvo, zadovoljstvo. Kao što je chardonnay oličavao specijalitet pre 20 godina, njegovu ulogu sada je preuzeo Rumeni muškat.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Laški rizling

Posle mnogo godina predstavlja ovogodišnju novinu kao vino normalne berbe iz našeg podruma. Veoma je zahvalan za vina posebnih kvaliteta, posebno „visoke predikate“ kao što su: selekcija jagoda, ledeno vino, suva selekcija jagoda.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Informacije o vinariji možete dobiti i putem email-a: info@vino-horvat.eu ili putem telefona: +386 41 266 231.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na web adresi: http://www.vino-horvat.eu/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte