Naš izbor za danas je vinarija Vinogradništvo in vinarstvo JNK koja je jedna od vinskih proizvođača iz regije Goriška Brda u Sloveniji. Zasadi vinove loze se nalaze u mjestu Šempas.

U standardnoj ponudi vinarija ima sledeća vina: Rebula, Malvazija, Jakot.e, Chardonnay.

Detaljnije informacije o nastanku, lokaciji i ostalim detaljima možete pročitati u nastavku

Predstavljamo vinski klub Vine Stories. Ovo podržava lokalnu proizvodnju i potrošnju, a vinarima daje dodatnu platformu za promociju. Novo vreme zahteva nove rute i nove proizvode – naš je vinski klub. Članstvom u njemu pre svega pokazujete podršku slovenačkim vinarima, a takođe dobijate i beneficije.

Vina vinarije Vinogradništvo in vinarstvo JNK

Rebula

Dublje jantarne boje sa narandžastim nijansama. Buket je zreo, nalazimo uglavnom tercijarne percepcije. Jasno je, ali diskretno prisutno opažanje medenjaka, bora, čak i drveta. Suvo u ustima, iako ne potpuno, srednje do snažno telo. Lik u ustima takođe nudi podrast, šampinjoni. Potpuno zreo, možda mu malo nedostaje punoće, ali u zavisnosti od godine, to je vrlo lep primer macerirane rebule.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 15°C, procenat alkohola 13,5%

Malvazija

Dublje zlatnožute boje sa jantarnim nijansama. Buket je zreo, umereno naglašen, još uvek malo zatvoren. Suvo cveće, blago balzamično. Suvo u ustima, jače, kiselije sa primesom gorkog dodira. Slano, otvara se polako i nudi ukus. Predsortni postupak. Sa dužim, slanim padom.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 14°C, procenat alkohola 13,5%

Jakot.e

Boja je dublja, jantarna. Buket je intenzivniji, zreo i čistiji. Miriše na med, malo borove smole i sušene pomorandže. Šarenilo. U ustima je vino vrlo suvo, čak i slano i pomalo gorko na dodir. Srednje telo. Iznenađuje stanje vina koje je u punoj formi nakon više od jedne decenije, bez oksidativnih nota. U ustima je vino i dalje malo razigrano i lepo se širi. Sa dugim ukusom. Veoma lep primerak zrele sauvignonase.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 14°C, procenat alkohola 14%

Chardonnay

Vino je dublje od zlatno žute do jantarne boje. Intenzivan zreli buket obiluje balzamikom i nekoliko nota hrasta. U ustima je vino suvo, pomalo gorko i jako. Strukture i dalje ima u izobilju, ali naboj voća je malo popustio i počeo da poprima note nakon što se stvrdnuo. Vino je još uvek u dobroj formi, ali treba ga piti polako.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 15°C, procenat alkohola 13,5%

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila: info@jnk.si ili telefonom na broj: +386 5 308 86 93.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju putem sajta: https://www.ovinu.si/vinar/40.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte