Današnji izbor za predstavljanje je vinarija Vinska klet Colnar koja je jedna od vinskih proizvođača iz regije Jugoistočna Slovenija. Vinograde možete posjetiti odlaskom u Črešnjice.

U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: CVIČEK, MODRA FRANKINJA, COLLIS, LAŠKI RIZLING, ROSE, PENINA COLNAR.

O vinariji možete pročitati u nastavku

Porodica Colnar je stara porodica i ljubav prema prelepim brdima Dolenjske i uopšte prema pejzažu i zemljištu vekovima se prenosila s kolena na koleno. Tako je i danas. Pre četvrt veka farma Colnar od stočarstva i vinogradarstva pretvorena je u vinogradarsku farmu sa turizmom u zidanici na Trškoj gori.

Vina vinarije Vinska klet Colnar

CVIČEK

Cviček je poput živahnog mladića, naglašene svežine izgleda i ukusa koji traži još! Velik je u svojoj maloj veličini, jedinstven u svom sastavu i odražava mekoću dolenjskih brda i vedru prirodu Dolenjskih ljudi.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

MODRA FRANKINJA

Modra frankinja je sorta koja sazreva u vrhunsko grožđe na odabranom sunčanom položaju laporca, uz pažljivu negu koja počinje u vinogradu, a zatim se nastavlja u podrumu. Nagrađuje nas divnom bojom, mirisom koji podseća na zrele kupine, vaniliju, podrast i pun ukus koji zaokružuje boju, miris i ukus. Modra frankinja je vino koje iznenađuje u svakom trenutku i zadovoljava i najzahtevnijeg konzumenta.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino

COLLIS

Vino Collis je sopstvena marka kompanije Colnar za proizvodnju vina.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

LAŠKI RIZLING

Laški rizling je sorta koja se nalazi u svim vinorodnim oblastima Slovenije. Oblikuje ga terroir, što mu daje tipičnost sorte. Specifičnost vina je u posebnom pristupu koji započinje u vinogradu, a zatim se nastavlja u podrumu.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

ROSE

Vinova loza Modre frankinje i Modrog bora, koja raste na peskovitom tlu lokaliteta Ždinja, obasjava vas suncem, pažljivom negom ruku vinogradara, daje nam nežno, sveže rose vino. Prekrasna boja ružičastog zlata, spektar mirisa i bogat ukus ukazuju na visok kvalitet sadržaja boce.

Detaljni podaci

Suvo rose vino

PENINA COLNAR

Pjenušac smo počeli proizvoditi prema klasičnoj metodi 2016. Proizvodimo ga od dolenjske autohtone sorte Kraljevina, koja je zaštićena vrsta grožđa. Grožđe kraljevstva se nepotrebno ignoriše mnogo puta. Najprikladnije je za penušavo vino, jer odražava njegovu skromnost u svoj svojoj veličini. Prema klasičnoj metodi, sazreva najmanje trideset meseci, što se odražava na čaši.

Detaljni podaci

Penušavo vino

Informacije o vinariji možete dobiti i putem email-a: turizem@colnar.si ili telefonski na broj: +386 31 288 724.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na web adresi: https://www.colnar.si/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte