Za danas smo pripremili prezentaciju vinarije Vinska Klet Pinterič koja je smještena u regiji Donjeposavska u Sloveniji. Zasadi vinove loze se nalaze u mjestu Bizeljsko.

U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: Bizeljsko rdeče, BIZELJSKO BELO, Modra frankinja, Sauvignon, Modri pinot, Sivi pinot, Rumeni muškat, Barrique.

Detaljnije informacije o nastanku, lokaciji i ostalim detaljima možete pročitati u nastavku

Danas IMAMO oko 30 000 vinove loze na oko 8 hektara zemlje. Paralelno sa povećanjem vinograda, bilo je potrebno i povećati podrum. Započeli smo izgradnju 1990. godine. U sklopu podruma planirali smo i prostorije za turističke svrhe i do 2000. godine smo završili izgradnju ovog objekta. Postepeno smo napuštali ostale poljoprivredne grane i specijalizovali se isključivo za vinogradarstvo i podrumarstvo, a kao dopunsku delatnost razvili smo i seoski turizam.

Vina vinarije Vinska Klet Pinterič

Bizeljsko rdeče

Crveno Bizeljsko je kvalitetno suvo crveno vino iz Bizeljsko-sremiškog vinorodnog kraja. Boja crvene Bizeljske je rubin crvena sa ljubičastim nijansom. Aroma je voćna i intenzivna, a ukus je prilično pun, harmoničan i tek pomalo gorak sa blagom notom tanina.

Slaganje uz hranu                 

Vino se obično služi uz sušeno meso i mesna jela, kao što su kriške salame, mesne kobasice, krvavice i pečena teletina.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino

BIZELJSKO BELO

Beli Bizeljčan je kvalitetno suvo belo vino iz Bizeljsko-sremiškog vinorodnog kraja. Ima čistu, svetlo žutu boju sa karakterističnim zelenkastim nijansom. Vino ima prijatan voćni buket, a aroma je nejasna sa blagim prizvukom nezrelih jabuka. Ukus je prijatan, voćni, pun izražene kiselosti. U njegovoj domovini preporučuje se uglavnom za jela od živine, povrća i suhomesnatih proizvoda.

Slaganje uz hranu                 

Nudimo ga sa rižotom od živine, slatkim i kiselim kupusom sa dimljenim mesom i domaćom mesnom kobasicom.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Modra frankinja

Modra frankinja, takođe samo frankinja, je crvena sorta vinske trte u istoimenskom vinu. Trta izvira iz podonavskih dežel, u Sloveniji je najbolje proširena u vinorodnim okolišima Dolenjske, Bizeljsko u Beloj krajini. Vino sodi u kvalitetu i takođe vrhunski razred.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino

Sauvignon

Preovlađuje intenzivna zlatnožuta boja. Bogatstvo aroma koje vino nosi u sebi teško je opisati, predviđa dugovečnost fonjava, koji se zaustavlja od mediteranskog bilja do osetljive note paprike kroz lagani duvan pa sve do kože. Prvi utisak u ustima je prijatna elegancija uslovljena bogatim, punim i istovremeno koordiniranim svežim, postojanim ukusom, koji raste.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Modri pinot

Grozd crnog pinota je mali, cilindričan i kompaktan. Bobice okruglog ili jajastog oblika imaju debelu kožicu i tamnoljubičaste su boje. Listovi su srednje krupni, okrugli i trokraki ili petodelni.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino

Sivi pinot

Sivi pinot je vino sa šarmantno izraženim sortnim buketom, gde kombinaciju voćnih nijansi kruške, tropskog voća, prijatno upotpunjuje bogat blago kremast aftertaste vina.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Rumeni muškat

Na prvom susretu sa olfaktornim receptorima, žuti muškat pokazuje vrlo prepoznatljivu notu muskata, koji podseća na citruse (limun, limeta) i prijatno se kombinuje u harmoniji sa voćnim notama, kiselinom i šećerom.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Barrique

Zrelo i pažljivo odabrano plavo frankinsko grožđe sa najboljih lokacija obrađuje se prema posebnoj tehnologiji, a vino se neguje u novim bačvama od francuskog hrasta.

Poslovno ime ove vinarije je Vinska Klet Pinterič d.o.o.

Informacije o vinariji možete dobiti i putem email-a: simon.pinteric@gmail.com ili telefonom na broj: +386 7 452 00 98.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju putem sajta: http://www.kletpinteric.si/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte