Današnji izbor za predstavljanje je vinarija Vinski podrum Žabić koja je jedna od vinskih proizvođača iz sremske regije u Srbiji. Predivni vinogradi ove vinarije nalaze se u mjestu Čerević.

Ljubitelji vina prepoznaju ovu vinariju po vinima: Hamburg, Sila, Rizling, Rose.

Detaljnije informacije o nastanku, lokaciji i ostalim detaljima možete pročitati u nastavku

Preci Đorđa Žabića, vlasnika Vinskog podruma Žabić su još pre tri stotine pedeset godina živeli u Čereviću. Mnogi su bili vinogradari i voćari, te se znanje o vinovoj lozi prenosilo na potomke kao porodična tradicija, a ona takođe svedoči da su porodična kuća i imanje vredni koliko čitav svet i da je rodno selo jedino mesto radosti, rada i patnje koja ih nužno prati. Savremenog vlasnika vinarije, uz to, snažno motiviše ljubav prema vinarstvu tako da ni težak rad u vinogradu, koji može da se poredi sa podizanjem deteta, nije smetnja da se na koncu dođe do hedonističkog užitka koji se sa zadovoljstvom ispija iz vinskih čaša u Vinskom podrumu Žabić. A sve počinje u vinogradu koji se nalazi u Čereviću i od sortimenta grožđa koji čine: italijanski rizling, sila, slankamenka i muskat hamburg. U ponudi su bela vina Italijanski rizling i Sila, crveno vino Muskat Hamburg, te roze vino Rose. Ovo su domaća vina koja se prave od zdravog grožđa poštovanjem tradicije i savremenog proizvodnog procesa, ali bez hemijskih dodataka. Vino je ovde uvek u glavnoj ulozi, što potvrđuje i vinski podrum koji je savršeno uređen, moderan prostor u kome je smešteno nekoliko redova vinskih tankova.

Vina vinarije Vinski podrum Žabić

Hamburg

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 200/750ml

Sila

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 200/750ml

Rizling

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 200/750ml

Rose

Detaljni podaci

Rose vino, pakiranje 200/750ml

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: vinskipodrumzabic@gmail.com ili ih pozovite telefonom na broj: +381 64 158 5171.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na društvenim mrežama putem sledećih naloga: https://www.facebook.com/VINSKI-PODRUM-%C5%BDABI%C4%86-190777917660197/, https://www.instagram.com/vinskipodrum_zabic/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte