Izbor vinarije za predstavljanje danas je Vinarija Vladimir koja je jedna od vinskih proizvođača iz Šumadijske regije u Srbiji. Vinograde možete posjetiti odlaskom u selo Banja.

U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: 1 Hektar.

O vinariji možete pročitati u nastavku

Naša prica zapocela je zapravo sasvim slucajno, što je možda i bio dobar znak, i to 2014. godine kada smo u Banji kod Topole kupili zapušteni vinograd površine jednog hektara, starog sedam godina. Hteli smo da se igramo i došli smo na ideju da probamo da stvorimo najbolje srpsko vino. Nakon ozbiljne strucne analize klime, zemljišta i samih loza, ispostavilo se da imamo preduslove za to. U tom trenutku dobili smo dodatni entuzijazam i formirali smo tim eksperata, a ubrzo zatim i obnovili vinograd. Naša prva berba u tom obnovljenom vinogradu bila je 2015, iz koje smo proizveli eksperimentalnih 500 litara vina. Vec sledece godine, iskoristili smo pun kapacitet i iz te berbe flaširali smo 2.700 litara vina – to su naše prve boce koje su ugledale tržište i to 2019. godine. Nismo optereceni komercijalnim aspektom i zato ce naša proizvodnja uvek biti izmedu 4.000 – 4.500 boca godišnje. Nastavljamo da se igramo u našoj maloj, u pravom smislu te reci „garažnoj vinariji“, pažljivo osluškujuci frekvencije svake berbe i igrajuci u skladu sa njihovim ritmom. Ne odustajuci od naše osnovne ideje, mi uživamo da pijemo naša vina!

Vina Vinarije Vladimir

1 Hektar

Merlot, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc

Intenzivan miris ovog vina zaokružuju fine arome potekle od dvogodišnjeg odležavanja u novim francuskim barrique burićima – hrastovina, vanila, dim i karanfilić. Vrlo mekano i punog tela, na ukusu pokazuje podjednaku kompleksnost kao i na mirisu. Obilje zrelih i somotastih tanina, zajedno sa vrlo živim kiselinama i nešto višim procentom alkohola daje ovom vinu čvrstu strukturu i veliki potencijal za dalje sazrevanje, a intenzivan ukus razleže se i kroz raskošnu završnicu voćno-začinskog karaktera.

Slaganje uz hranu                 

Uz zrelije sireve, bifteke i druge specijalitete od crvenog mesa, meso divljači, ali i uz poslastice sa crnom čokoladom.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 14,5%

Informacije o vinariji možete dobiti i putem email-a: kontakt@vinarijavladimir.com ili telefonski na broj: 38163 710 6521.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovom sajtu: https://vinarijavladimir.com/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte