Izbor vinarije za predstavljanje danas je vinarija Vučinić koju možete pronaći u regiji Bregovita Hrvatska. Vinograde možete posjetiti odlaskom u Jastebarsko.

Glavni atributi ove vinarije su sledeće etikete: Traminac, Plavec žuti, Rajnski rizling, Chardonnay, Cabernet sauvignon, Portugizac.

O vinariji možete pročitati u nastavku

Obitelj Vučinić već se stotinama godina bavi vinogradarsko-vinarskom proizvodnjom. Ljubav prema vinogradu i vinu prenosi se sa generacije na generaciju. Otac obitelji Mirko Vučinić među prvima je svoja kvalitetna vina „Graševinu” i „Kraljevinu” počeo puniti u butelje. Iza sebe je ostavio brojna priznanja i nagrade. Njegovim stopama je nastavio i sin Zdenko uz veliku podršku obitelji, a posebno nasljednika Marka, Marije i Matije. Kao pravi zaljubljenik u ljepotu amfiteatra Plešivice odlučio je i sam nastaviti oplemenjivati ova pobrežja sadeći savjetom struke plemenitu vinovu lozu visoko kvalitetnih kultivara. Na obroncima Plešivičko-Okićkog vinogorja prostiru se vinogradi zasađeni starnim sortma: Portugizac i Žuti Plavec, te visoko kvalitenim sortama: Traminac mirisavi, Rajnski rizling, Cabernet sauvignon, te Chardonnay.

Vina vinarije Vučinić

Traminac

Krasi ga ljupka, nešto blaža kiselkastost,umjerena do jača alkoholna jačina uz obilje ekstraktnih materija koje prate lijepo razvijen i prepoznatljiv aromatski i buketni sastav. Ostatak neprovrelog šećera u vinu skladno se uklapa ne narušavajući ljepotu mozaika organoleptičnih svojstava vina. Svojom užitnoću i ljepotom sortnog bukea i arome ovo vino postiže zavidnu kakvoću.

Detaljni podaci

Belo vino

Plavec žuti

Autohtona sorta koja je obilnijim kiselinskim sastavom potencirala kiselu notu u bijelim vinima. Punoća ekstraktnih materija i izuzetna kompozicija ugodne kiselkosti, lijepo prate umjerenu alkoholnu jačinu i profinjenu aromu i buke.

Detaljni podaci

Belo vino

Rajnski rizling

Od sorte se dobije vino s najširom paletom okusa i mirisa, od suhog, živahnog mladog vina do punog teškog vina s plemenitom slatkoćom kao posljedicom posebnog načina i vremena berbe. Može se reći da je rajnski rizling sorta koja u vinu može povezati harmoničnu osobnost s sposobnošću polakog staranja vina. Karakteristike sorte su naglašena kiselost, punoća i elegantna aroma te plemeniti, diskretni miris. Vino od rajnskog rizlinga je puno, zaokruženo, s značajnim mirisom i aromom i ima dug životni vijek. Starenjem njegova vrijednost u pravilu raste.

Detaljni podaci

Belo vino

Chardonnay

Vino sa karakterističnim sortnim okusom, slamnato-žute boje sa zlatim odsjajem istaknutih mirisa i arome, puno, ugodnog sadržaja kiseline i alkohola.

Detaljni podaci

Belo vino

Cabernet sauvignon

Najpoznatija sorta crnog grožđa, unatoč tome što je uzgojena tek potkraj 18. stoljeća. Osnova je brojnih bordoških vina. Ima mnogo fenola. Kasno dozrijeva i zahtijeva najbolje uvjete dozrijevanja. Boja: opekastocrvena do tamnocrvena. Arome: zelena paprika, kava, duhan. Složene arome obično se razvijaju nakon duljeg dozrijevanja u bačvi. Okus: profinjene do jake kiseline, vrlo bogat.

Detaljni podaci

Crveno vino

Portugizac

Vino karakteriziraju vrlo živahna i iskričava rubinski crvena boja, a ovisno o godini i relativno visoka ukupna kiselost koja mu daje izuzetnu svježinu i pitkost okusa. U mirisu vina se veoma fine voćne arome fermentacije isprepliću s prepoznatljivom i karakterističnom aromom sorte Portugizac.

Detaljni podaci

Suvo, crveno vino

Sva pitanja možete uputiti vinariji email-om: tehnoroba-jaska@zg.t-com.hr ili stupite u kontakt sa njima pozivom na broj: 098 / 231 – 021.

O aktuelnostima u vinariji možete se obavestiti na internet adresi: https://www.vinavucinic.com/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte