Naš izbor za danas je vinarija Vučji podrum koja je svoje čokote smjestila u bačkoj regiji u Srbiji. Grožđe za vina ove vinarije dolazi iz Sombora.

Među proizvodima ove vinarije naći ćete sledeća vina: Zlatni šardone, Vučji šardone barrique, Vučji šardone, Vučji sovinjon, Vučji kaberne, Vučji roze, Vučja krv, Vučji bermet, Vučja frankovka.

Detaljnije informacije o nastanku, lokaciji i ostalim detaljima možete pročitati u nastavku        

„Vučji podrum“ iz Sombora, mlada je porodična vinarija osnovana 2012. godine. Vuk Vujko, dipl. inženjer voćarstva i vinogradarstva je svoju ljubav prema vinu i umetnosti ukomponovao sa znanjem i iskustvom, i tako svim ljubiteljima vina ponudio jednu izvanrednu melodiju satkanu od, pre svega, kvalitetnih ukusa božanske kapljice, prefinjenih boja i mirisa i umetničkog doživljaja. Porodični vinograd se nalazi u okolini Sombora, u mestu Bački Monoštor u Bačkom vinogradarskom rejonu. Sorte grožđa zastupljene u vinima našeg podruma su Šardone (Chardonnay), Sovinjon blan (Sauvignon Blanc) od belih, te Merlo (Merlot), Kaberne sovinjon (Cabernet Sauvignon) i Frankovka od crnih.

Vina vinarije Vučji podrum

Zlatni šardone

Chardonnay

Najnovije vino iz asortimana „VUČJEG PODRUMA“ koje, sasvim sigurno, nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ekskluzivno vino od probranih grozdova sorte grožđa šardone sa dodatkom 23-karatnih zlatnih listića u novoj ambalaži, odiše lepotom i prefinjenošću. Vama ostaje samo da probate i uživate!

Detaljni podaci              

Suvo belo vino

Vučji šardone barrique

Chardonnay

Šardone limitirana serija! Suvo sortno belo vino spravljeno od sorte grožđa Šardone u vinariji porodice Vujko. Vino je odloženo u barrique buretu i flašira se u ograničenim količinama.

Detaljni podaci              

Suvo belo vino

Vučji šardone

Chardonnay

Izuzetno, prefinjeno suvo, sortno, belo vino iz našeg podruma, vino je koje sasvim sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Proizvedeno od sorte grožđa Šardone, predivne je zlatno-žute boje, sa tek primetnim primesama zelene i izraženo voćnim aromama jabuke i dunje. U njemu je protkana žal za letom i lepota slikovite i mirisne jeseni, još uvek prošarane sunčevim zracima. Iza naslikane kapije, koju na etiketi Vučjeg šardonea potpisuje, još jedan u plejadi čuvenih somborskih slikara, Pavle Blesić, nalazi se okrepljenje za sva čula. Vino stvara prijatelje, a uz Vučji šardone poslužen uz mirisnu rolovanu piletinu u slanini i dimljeni sir, Vaš krug prijatelja neizostavno će biti proširen.

Detaljni podaci              

Suvo belo vino

Vučji sovinjon

Sauvignon Blanc

Miris proleća i buđenja prirode karakteriše Vučji sovinjon beli. Spravljeno od sorte grožđa Sovinjon Blan, suvo je sortno belo vino, svetlo žute boje, te voćne arome sa izraženim ukusom zove. Etiketu na ovom našem inspirišućem vinu, krasi potpis somborskog akademskog slikara Miloša Pejovića. Evociranje uspomena sa društvom sa prošlogodišnjeg letovanja, uz riblje specijalitete i Vučji sovinjon beli, probudiće u Vama samo najlepša sećanja.

Detaljni podaci              

Suvo belo vino

Vučji kaberne

Cabernet Sauvignon

Suvo, sortno, crveno vino, intenzivno crvene boje iz našeg podruma, brižljivo je prizvedeno od sorte grožđa Kaberne sovinjon. Arome šumskog voća, kupine i borovnice, zasigurno Vas neće ostaviti ravnodušnim. Kvalitet koji je u boci, naglašava etiketa sa potpisom maestra Milana Konjovića, svetski proslavljenog slikara rođenog u Somboru. Slikar je to bio, koji je slikao razumom. Ali kako vino podstiče maštu, može se dogoditi, da se pijući Vučji Kaberne, obrete na tren u Parizu ili Pragu, gde se maestro školovao. Priču sa prijateljima o umetnosti, Zlatnom gradu ili nekoj Vama omiljenoj temi, upotpunite našim Kaberneom i teletinom ispod sača.

Detaljni podaci              

Suvo crveno vino

Vučji roze

Merlot

Iako novo u našem podrumu, po svemu zaslužuje epitet „nestvarno lepo“. Suvo, sortno roze vino, spravnjeno je od sorte grožđa Merlo. Specifične i prelepe, skoro nestvarno ružičaste boje, preovlađujuće je voćne arome sa izraženom notom maline. Njegova prelepa boja do punog izražaja dolazi tek kada je u čaši, a pitkost i aroma su karakteristike koje će Vas „kupiti“ na prvi gutljaj. Ljubav prema vinu i umetnosti, kada je Vučje roze vino u pitanju, upotpunili smo etiketom koju potpisuje, takođe somborski slikar, Milenko Buiša. Njegova dama sa crvenim šeširom, upotpunjuje nestvarnu lepotu i mistiku našeg roze vina. Vučje roze vino će uz pohovani sir, dati notu ozbiljnosti čak i neobaveznom ćaskanju sa poznanicima.

Detaljni podaci              

Suvo rose vino

Vučja krv

Cabernet Sauvignon i Merlot

Vučja krv prvo je vino proizvedeno u „Vučjem podrumu“ te smo na njega izuzetno ponosni. Ono je početak naše vinske priče. Kupaža je to sorti grožđa Kaberne sovinjon i Merlo. Suvo, crveno vino, intenzivne crvene boje, pokreće ono što je u vama uspavano. Osvaja aromom šumskog voća i blagim notama vanile. Etiketu našeg prvenca potpisuje slavni somborski slikar Sava Stojkov, slikar ravnice i ravničara, sin prvenac zemljodelca Vladimira Stojkova i Milice. Vučja krv vino je ljubavi. Podelite ga zato sa voljenim bićem uz biftek pripremljen na način koji najviše volite.

Detaljni podaci              

Suvo crveno vino

Vučji bermet

Cabernet Sauvignon i Merlot

Paletu vina iz našeg podruma, proširili smo i obogaćenim, aromatizovanim desertnim vinom, Vučji bermet crni. Nastao iz našeg prvenca, Vučje krvi, zadovoljava istančane ukuse sladokusaca i ljubitelja isključivo desertnih vina. Somborski slikar Stipan Kovač, rodom iz sela nadomak Sombora, Bačkog Monoštora, koji svojim motivima trščara, blatnjavih ulica, konja, izaziva radost u svima onima koji u sećanju nose detinjstvo i mladost u vojvođanskim atarima, potpisuje etiketu na boci Vučjeg bermeta. Popodnevna kafa, razgovor sa prijateljicama ili, što da ne, i prijateljima, uz lagani Tiramisu i čašicu (ili više) Vučjeg bermeta crnog, recept su za savršeno provedno vreme.

Detaljni podaci              

Aromatizovano desertno crveno vino

Vučja frankovka

Frankovka

Proizvedena od sorte grožđa Frankovka, uobičajene za vojvođanske prostore. Suvo, stono, sortno crveno vino, intenzivne je crvene boje. Neobičnu aromu daju mu voćni mirisi sa elementima kupine i višnje. Savremeni somborski slikar Srđan Bulat, potpisuje Vučju Frankovku. U plejadi somborskih slikara, Bulat pozitivno zbunjuje raznovrsnošću svoje tematike. Možda ćete, slučajno ili namerno, okupljeno društvo zbuniti pristavljajući srneći paprikaš dok uživaju ispijajući Vučju Frankovku, ali će konačan utisak biti nadasve pozitivan.

Detaljni podaci              

Suvo crveno vino

Sva pitanja možete uputiti vinariji email-om: info@vucjipodrum.com ili telefonom na broj: +381 64 245 3650.

Vinarija je aktivna i na društvenim mrežama: https://www.vucjipodrum.com/, https://www.facebook.com/vucjipodrum/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte