Predstavljamo Vam Vinariju Vukićević koja se nalazi u Podgoričkoj regiji u Crnoj Gori. Vinograde možete posjetiti odlaskom u naselje Beri u Podgorici.

U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: Malvazija Vukićević, Vranac Vukićević, Vranac Barrique Vukićević, Rose Vukićević.

Informacije o vinariji možete dobiti i putem email-a: vukiceviccompany@t-com.me ili telefonski na broj: 382 67 254 115.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na internet adresi: https://vukicevic.co.me/

https://www.instagram.com/vinarija_vukicevic/?hl=en

O vinariji možete pročitati u nastavku

U dolini od davnina poznatoj po uzgoju vinove loze i proizvodnji vina, u srcu stare Crne Gore, postoji jedna posebna priča iz mjesta Beri, na padinama Lješanske nahije. To je priča porodice Vukićević, koja je iz hobija prerasla u opsesiju pravljenja napitaka ispunjenih najfinijim zrnima grožđa, ali i velikom ljubavlju.
Prvi arhivski zapisi ove vinarije datiraju iz 1989. godine, kada su i posađeni vinogradi, dok sadašnji kapaciteti broje 18.000 čokota, rasprostranjenih na 4 Ha, na kojima su zasađene visokokvalitetne sorte grožđa. Tradiciju stvaranja vina, od grožđa sa sopstvenih vinograda, održavaju dva brata – dva vuka, kao simbol i zaštitni znak vinarije.
Pored proizvodne hale i prostora za odležavanje vina, vinarija posjeduje i degustacionu salu u sklopu koje, osim degustacije vina i rakije, nudi i domaće tradicionalne specijalitete.

Vina Vinarije Vukićević

Malvazija Vukićević

Malvazija

Zavodljiv miris i neodoljiv ukus egzotike malvazije nadahnjuje sva čula i ne ostavlja ih ravnodušnim, jer baš čula najbolje znaju. Euforija. Mezimica. Hedonizam. Nadahnuće. Inspiracija. Fantazija.

Slaganje uz hranu                 

Teletina, piletina, prasetina, zečetina, bijela riba

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Vranac Vukićević

Vranac

Izuzetno prijatna aroma i puni postojani ukus blenda Vranca, Marselana i Petit Verdoa, na prvoj kapljici odaće Vam zašto kažemo da je naš Ponos. Snaga. Božanstvo. Moć. Prkos. Strast. Opsesija. Senzacija.

Slaganje uz hranu                 

Govedina, jagnjetina, svinjetina, pačetina, guščetina, ćuretina, roštilj, divljač

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13-14%

Vranac Barrique Vukićević

Vranac

Plemeniti ukus i dominatan miris na francuski hrast, kao posledica odležavanja u hrastovim barik buradima, ostavlja očaravajuću dugotrajnu impresiju na nepcima. Sofisticiranost. Odsječnost. Prestiž. Gordost. Harmonija. Vuk.

Slaganje uz hranu                 

Govedina, jagnjetina, svinjetina, pačetina, guščetina, ćuretina, roštilj, divljač, zreli sirevi

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13-14%

Rose Vukićević

Cabernet Sauvignona i Muscat Hambrug

Osvježavajaća harmonična kombinacija Cabernet Sauvignona i Muscat Hambruga je neizostavna stavka i vjeran pratilac svakom uživanju. Blaženstvo. Flert. Zavodljivost. Slast. Lepršavost. Provokacija.

Slaganje uz hranu                 

Teletina, piletina, prasetina, zečetina, bijela riba

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13-14%

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte