Današnji izbor za predstavljanje je vinarija Zanut koja je jedna od vinskih proizvođača iz regije Goriška Brda u Sloveniji. Suncem okupani vinogradi se nalaze u mjestu Neblo. Uz poštovanje prirode i tradicije, ovde se proizvode vina sa karakterom.

Vina ove vinarije su: Merlot brjač, Augustus, Cabernet Sauvignon, Merlot, Jama, Sauvignon, Rebula, Beli pinot, Sivi pinot, Zakaj.

Vinarija Zanut

Dodatne informacije o vinariji

Našu priču o vinu stvaraju pojedinci, koji sa ljubavlju i posvećenošću neguju vinograde i brinu o svojim vinima. Grožđe za naša vina raste isključivo u našim vinogradima na odabranim mestima na sunčanim brdima u blizini sela Neblo i Golo Brdo. Obrađujemo oko sedam hektara vinograda na tipičnom bridskom zemljištu sastavljenom od laporaca, škriljaca i peščara i veoma bogatom mineralima, stvarajući idealne uslove za vinogradarstvo uz mediteransko sunce i alpsko svetlo. Naša loza raste na 75 do 160 metara nadmorske visine na izuzetno sunčanim lokacijama.

Vina vinarije Zanut

Merlot brjač

Merlot brjač - Zanut

Merlot

Duboke rubin crvene, veoma intenzivne, bogate arome, mirisa mešanog džema od crvenog voća, čokolade, vanile i duvana, crvene paprike i drugih začina. Rezultira intenzivnim, punim i dugim, toplim i snažnim završetkom sa zrelim taninima nalik somotu.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, temperatura serviranja 20°C, procenat alkohola 13,5%

Augustus

Augustus - Zanut

Cabernet Sauvignon

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, temperatura serviranja 20°C, procenat alkohola 14%

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon - Zanut

Cabernet Sauvignon

Duboko rubin crveno vino sa ljubičastim nijansama, zavodljive arome: sveže crne ribizle, šljive i šumsko voće i bobice, mekano suvo grožđe i začini. Bogat ukus maline i tamnih trešanja, u kombinaciji sa džemom od šljiva je veoma intenzivan, topao, moćan i sa dugim završetkom sa dobro zaokruženim taninima. Vino je sveže, ali veoma prijatno i meko sa lepim ukusom.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 12%

Merlot

Merlot - Zanut

Merlot

Harmonično i izbalansirano vino sa bogatom aromom džema od višanja i džema od borovnice, zrele kupine i veoma zrelih trešanja. Kožni miris. Ukus je baršunasto topao, intenzivan i pun, mekan, sa dobro zaokruženim taninima, ali ipak mladalački i zadirkujući.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13%

Jama

Jama - Zanut

Jama je suva, intenzivne senožute i zlatne nijanse, veoma topla. Slatki agrumi, sušeno belo cveće i aroma slatkog meda narandže i zaokružen, svilenkast ukus sa dugotrajnim ukusom badema čine da se sećate ovog vina. Kiselost je nežna, dopunjena odličnom mineralnošću.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 14-18°C, procenat alkohola 15%

Sauvignon

Sauvignon - Zanut

Sauvignon Blanc

Ovo je izuzetno aromatičan Sauvignon Blanc. Vino je senožuto sa svetlucavim zelenim nijansama, moćne i bogate arome: cvet bazge, talas začina – od bosiljka, ruzmarina, žalfije, lista paradajza i paprike preko muškatnog oraščića do crvenog i crnog bibera. Baršunasta, elegantna, sa bogatim, punim i harmonično svežim dugim završetkom.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 12°C, procenat alkohola 13%

Rebula

Rebula - Zanut

Rebula

Vino Rebula je puno sunčeve energije, toplo, meko, bogato, intenzivno zlatno žuto, kao staro zlato. Puna zrelost grožđa se može primetiti kroz aromu, preovladavaju kestenov med, kandirano voće, testo i slatki hleb. Ukus je pun, mekan i topao, ali potpuno suv i mladalački svež, sa laganom gorkom notom.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 12-14°C, procenat alkohola 12%

Beli pinot

Beli pinot - Zanut

Sivi pinot

Odabrani grozdovi taman koliko treba zrelog grožđa sivog pinota, prerađenog u belo vino, rezultiraju živopisnim, zavodljivim, harmoničnim i dobro izbalansiranim seno žutim vinom začinjene, ali prefinjene arome senfa i muškatnog oraščića, mineralnog, toplog i punog ukusa i dugotrajne završnice.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 12°C, procenat alkohola 13,5%

Sivi pinot

Sivi pinot - Zanut

Sivi pinot

Veoma zrelo, odabrano belo grožđe pinota donosi vinu toplinu letnjeg sunca. Seno žuto, blistavo, sa aromom citrusa, belog voća, džema od kajsije, suvog belog cveća i blagog mirisa bagremovog meda. Balans između strukture i kiseline je optimalan. Topao je i mekan, punog tela sa dugim završetkom.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 12-14°C, procenat alkohola 13,5%

Zakaj

Zakaj - Zanut

Uprkos mladosti, aroma mu je prilično složena sa mirisom citrusa, cvetova bazge i suvog cveća. Intenzivan ukus je srednje kisel, svež, mineralan, rafiniran i dobro izbalansiran. Mekana je, puna i sa dugim završetkom.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 12-14°C, procenat alkohola 13,5%

Email adresa vinarije je: vino@zanut.si ili ih možete kontaktirati telefonski na broj: +386 5 395 94 94.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovom web sajtu i nalozima na društvenim mrežama: https://www.zanut.si/, https://www.instagram.com/zanutwines/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte