Naši autori su za danas pripremili za Vas – vinariju Zik koja se nalazi u Severoistočnoj Makedoniji. Zasadi vinove loze se nalaze između gradova Kumanovo i Sveti Nikola.

U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: Vranac, Bylazora.

Detaljnije informacije o nastanku, lokaciji i ostalim detaljima možete pročitati u nastavku

Zemlja ZIK-ovog vinogorja predstavlja mešavinu malih visoravni, brda i dolina koja hiljadama godina podržava uzgoj vinove loze.

Tipične letnje vrućine i prosečno 2.128 sati sunčeve svetlosti godišnje (od mogućih 4.383) sa prosečno 5:49 sati sunčeve svetlosti dnevno daju ovom mestu na zemlji odlične uslove za uzgoj grožđa. Grožđe za vinariju raste ovde i samo ovde i njime upravlja naš specijalista za vino, poljoprivrednik i enolog. Ne postoji mešavina bilo kog drugog grožđa sa drugog mesta u zemlji ili iz uvoza.

Naš vinograd ima dve tipične vrste grožđa, 85% Vranec i 15% Merlot, zbog visokog potencijala ovog grožđa, naš tim ga neprestano kontroliše, a posebno u periodu berbe, jer je to vreme najvažnije u pogledu voćnog šećera, vinovih kiselina i aroma.

Vina vinarije Zik

Vranac

Vranac Zik

85% Vranac, 15% Merlot

VRANAC je suvo crveno vino sa ukusom šumskog voća i intenzivne, tamnocrvene boje. Pokazuje sortni i bogati miris sa aromom zrelog voća. Okus je pun, nežne strukture i harmonije. Mlada vina imaju svetlo ljubičastu boju, sa aromom džema od jagoda i šumskog voća i čvrste taninske strukture sa potencijalom da sazriju u hrastovim buradima. Kada se otapanje završi, daju kvalitetnu, negujući složenu aromu suvog voća i kakaoa. Ovo vino ima harmoniju složenih aroma sličnih šumskom voću, bogatim taninima, čokoladi i likerima.

Slaganje uz hranu                 

Govedina, malo sira, pa čak i lavande    

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13%

Bylazora

Zik Bylazora

Rotwien- Vranac

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, procenat alkohola 13%

Informacije o vinariji možete dobiti i putem email-a: info@zikwine.com ili telefonom na broj: 389 71 209 603.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju putem sajta: https://zikwine.com/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte