Danas Vam predstavljamo Vinariju Zmajevac koja se nalazi u Srbiji u šumadijskoj regiji. Suncem okupani vinogradi se nalaze u mjestu Lipovac.

U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: Prokupac, Tamjanika, Chardonnay, Rose.

Detaljnije o vinariji možete pročitati ispod

Vinarija Zmajevac porodice Krgović u selu Lipovac, prvobitno zapažena po originalnoj tamjanici ubrzo stiče popriličan krug poklonika kvalitetom vina. Pino sivi, šardone, merlo, kaberne, prokupac, smenili su nekadašnje zasade vranca i smederevke, a kad bude završena posebna zgrada sa degustacionim salama biće ovo jedan od lepših chateau objekata vinskog turizma u Šumadiji sa predivnim pogledom preko vinograda na Oplenac i brojne planinske vrhove.

Vina Vinarije Zmajevac

Prokupac

Vino od autohtone srpske sorte iz stogodišnjeg vinograda gde su loze posađene bez naslona. Odležavalo u srpskom hrastu, a odlikuje se intenzivnom rubin-crvenom bojom, mirisom bobičastog voća u kom se prepliću note kupine, maline i borovnice isprepletane vanilom i začinskim notama srpskog hrasta kitnjaka. Umereno snažna, pomalo divlja i ujedno veoma intrigantna taninska struktura, dobro izbalansirane kiseline, mekana, somotasta i neočekivano duga završnica.

Slaganje uz hranu                 

Uklapa sa zrelim ovčijim ili kozjim sirevima sa roštilja, uz tradicionalna srpska jela i predjela, pitu sa mesom, sarme, podvarak sa dimljenom svinjskom kolenicom ili ćuretinom, juneći jezik sa renom, uz praseće ili jagnjeće pečenje, specijalitete sa roštilja.    

Detaljni podaci              

Crveno vino

Tamjanika

Svetlo žuta boje sa zelenkastim odsjajem. Na nosu simfonija mirisa, nežni cvetni tonovi se fino prepliću sa notama belog voća i citrusa, nakon čega slede blago herbalni i tonovi poljskog bilja. Na nepcu obiluje lepršavošću i svežinom, harmonično uz dominaciju aroma zove, kajsije i breskve na koje se nadovezuju citrusne note, prvenstveno lajma i grejpa, uz veoma dugu i krajnje prijatnu završnicu.

Slaganje uz hranu                 

Odlično ide sa belom ribom i mesom, sezonskim, obrok i voćnim salatama, grilovanim povrćem.            

Detaljni podaci              

Belo vino

Chardonnay

Atraktivan, očaravajući sortni miris šardonea u vinu zeleno žute boje koja nagoveštava svežinu, sa tonovima kontinentalnog voća na nosu: zrele breskve i kajsije.

Slaganje uz hranu                 

Odlično se slaže sa zrelim sirevima, svim vrstama rečne i morske ribe sa pikantnim prelivima, dimljenim lososom, punjenom ćuretinom i piletinom. Izvanredan par uz rolovanu pileću džigericu, ali i orasnice.     

Detaljni podaci              

Belo vino

Rose

Rose je kupaža proizvedena od grožđa sorti merlo i autohtone crne tamjanike primenom najsavremenijih tehnologija. Provokativne bledo pink boje sa izraženim voćno-cvetnim mirisima i herbalnim notama u pozadini privlači punu pažnju.

Slaganje uz hranu                 

Harmoničnim ukusom sa lepim i pikantnim kiselinama odlično se slaže uz hladna i topla predjela, ribu, pileće i ćureće, svinjsko meso, roštilj i druge specijalitete srpske kuhinje.       

Detaljni podaci              

Rose vino

Vinariju možete kontaktirati telefonom na broj: +381 63 73 40 640.

O aktuelnostima u vinariji možete se obavestiti na društvenim mrežama: https://www.instagram.com/vinarijazmajevac/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte