Predstavljamo Vam Vinariju Zvonko Bogdan čije je sjedište u Subotičkoj regiji, u Srbiji. Čokoti vinove loze ove vinarije se nalaze u mjestu Palić.

U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: 8 tamburaša, PINOT BLANC, PINOT GRIGIO, SAUVIGNON BLANC, ICON CAMPANA RUBIMUS, ICON CAMPANA ALBUS, ŽIVOT TEČE, Rose.

Više detalja o vinariji

Vinarija Zvonko Bogdan je svoj put započela 2008. godine kada se objedinjujući specifičnost i tradiciju Palićkog vinogorja sa najsavremenijom francuskom tehnologijom uputila ka jasnom cilju da proizvodi vina vrhunskog kvaliteta koja nose pečat podneblja s kog dolaze.

Usidrena u moru svojih vinograda na istočnoj obali jezera Palić, na samom severu Srbije, Vinarija je izgrađena u stilu secesije, karakteristične za tradicionalnu arhitekturu Palića i obližnjeg grada Subotice.

Veličanstveno zdanje Vinarije koje jasno upućuje na gotovo nezaobilazan spoj vina i umetnosti dostojno je utočište sve poznatijeg i priznatijeg vina, ali i dobar domaćin za sve koji požele da vide i dožive gde se i kako ono rađa.

Vinarija nosi ime poznatog subotičkog pevača starogradskih pesama, gospodina Zvonka Bogdana, čija su umetnost i ime sinonimi za vrhunski doživljaj kao što su i vina Vinarije Zvonko Bogdan.

Vina Vinarije Zvonko Bogdan

8 tamburaša

Chardonnay , Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Pinot Blanc

Lagano belo vino čiji miris podseća na korpu sa letnjim voćem: zelenim jabukama, dinjom i kruškama… Uz fini karakter začinskog bilja i koprive, Osam tamburaša nude sveže, gipke kisline, pitkost i ovežavajući voćni ukus.

Slaganje uz hranu                 

Sveže salate, beli sirevi, jednostavne paste, lagana bela riba, piletina

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 7-9°C, procenat alkohola 12,5%

PINOT BLANC

Pinot Blanc

Sočno, voćno i bogato vino, kompleksnog mirisa. Snažni karakter voća donosi arome breskve, nektarine, zrele letnje kruške, mejer limuna i zrele dinje, uz diskretne note minerala, slatkih začina i drveta. Punog i kremastog ukusa sa obiljem voćne sočnosti i svežine. Raskošna i kompleksna završnica nosi arome zrelog voća, postojanu mineralnost i diskretne začinske note.

Slaganje uz hranu                 

Pasta karbonara, omlet sa tartufima, sirevi sa belim plesnima, ćuretina sa mlincima, guščije pečenje, prasetina, medaljoni od grdobine, smuđ na žaru

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 14%

PINOT GRIGIO

Pinot Grigio

Žute, zrele, letnje kruške, pegava delišes jabuka i kora tek ubranog limuna nose očaravajuću voćnost ovog vina. U ustima sočnost i svežina, dopunjena sa malo fine voćne slasti, kao da grizete sočnu, hrskavu jabuku. Plemenita bademasta gročina u završnici daje dodatnu kompleksnot na ukusu.

Slaganje uz hranu                 

Sveže salate, beli sirevi i lagana predjela

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 7-9°C, procenat alkohola 14%

SAUVIGNON BLANC

Sauvignon Blanc

Tipični predstavnik sorte u kom pomireni voćni tonovi sa diskretnim herbalnim karaterom i dozom fine mineralnosti. Na mirisu grejpfrut, limeta, začinsko bilje i školska kreda, a na nepcima svežina, perfektno izbalansirane kiseline, razigranost i slojeviti ukus koji sa svakom novim gutljajem nosi novu impresiju. Prvo greni smit jabuke, slede limun trava i matičnjak, zatim note svežeg sena, pa onda sočne breskve za krešendo u završnici.

Slaganje uz hranu                 

Plemenita riba sa grila ili pečena u rerni, ćuretina i piletina, špargle

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 7-9°C, procenat alkohola 13,5%

ICON CAMPANA RUBIMUS

Merlot 50% Cabernet Sauvignon 50%

Icon Campana Rubimus nastaje kupažiranjem najboljeg, najzrelijeg i najkoncentrisanijeg grožđa merloa i kaberne sovinjona iz naših vinograda. Nakon pažljivog odležavanja u buradima od najfinijeg francuskog hrasta, rađa se raskošno, kompleksno i veliko vino, sposobno za dugo odležavanje. Uz snažni karakter crne ribizle, borovnice i kupine, tu su i arome grafitne olovke, kedrovine, čaja i duvana… Odlikuje ga bogati ukus sa baršunastim taninima, punim telom i dugom, slojevitom i čvrstom završnicom.

Slaganje uz hranu                 

Odležali juneći odresci, meso divljači, pačije grudi, zreli sirevi…

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 17-18°C, procenat alkohola 14,5%

ICON CAMPANA ALBUS

Sauvignon Blanc 100%

Od grožđa sa odbranih položaja u našim vinogradima, uz pažljivo odležavanje na kvascima, stvorili smo vino Icon Campana Albus, unikatni beli sovinjon. Složenog mirisa, ovo vino donosi raskoš tropskog voća, breskve i grejpa sa jedne, i delikatnu mineralnost, tonove korice hleba i svežeg začinskog bilja sa druge strane. Puno, strukturno i sočno, sa čvrstim kiselinama i mineralnm karakterom, odlikuje se aromatičnim i veoma dugim ukusom.

Slaganje uz hranu                 

Koziji sirevi, tartar od tune, karpaćo od brancina, špargle na puteru, pita zeljanica, njoke sa spanaćem, teleće šnicle

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 9-11°C, procenat alkohola 13,5%

ŽIVOT TEČE

Merlot 70 % , Cabernet Franc 15 % , Frankovka 15 %

Zrele crne trešnje, šljive i kupine, oplemenjene tonovima vanile, crnog bibera i duvana, odaju skladno vino stvoreno od merloa, začinjeno kaberne franom i frankovkom i pažljivo negovano u hrastovim buradima. Skladnog je ukusa, umerene punoće, diskretnih tanina i meke, voćne završnice.

Slaganje uz hranu                 

Teleći odresci, jagnjetina, rižoto sa šumskim pečurkama, punomasni meki sirevi, perkelti i paprikaši

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 18-19°C, procenat alkohola 13,5%

Rose

Merlot 50 % , Frankovka 50%

Očaravajući mirisi sveže ubranih jagoda, malina i ribizli, uz svežinu crvenog grejpa, čine klasični Zvonko Bogdan roze najpoželjnijim pratiocem toplih dana. Odlikuje ga umerena punoća i sočan, postojan ukus sa obiljem voćne svežine i malo finog začinskog karaktera.

Slaganje uz hranu                 

Paste sa paradajzom, pržena riba, pizza, pršuta, teletina

Detaljni podaci

Polusuvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 12,5%

Ova vinarija posluje pod poslovnim imenom VINARIJA ZVONKO BOGDAN DOO PALIĆ.

Informacije o vinariji možete dobiti i putem email-a: info@vinarijazvonkobogdan.com ili putem telefona: 024 225-109.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na internetu: https://www.vinarijazvonkobogdan.com/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte