Naš izbor za danas je vinarija Vina Zigante koja je svoje čokote smjestila u regiji Istra u Hrvatskoj. Predivni vinogradi ove vinarije nalaze se u mjestu Kostajnica, kod Grožnjana. Vina Zigante nastaju u spoju duge tradicije i moderne tehnologije.

Vinarija se može pohvaliti sledećim vinima: Malvazija Istarska, Teran, Cabernet Sauvignon, Rose Aurora, Muškat Bijeli, Merlot, Chloe.

Vina Zigante

Evo šta u ovoj vinariji kažu o svom nastanku i poslovanju

Proizvodnju vina započeli su još naši djedovi. Vino se proizvodilo za osobnu upotrebu kako se govorilo samo “za kući”. Pogodno mjesto i mikroklima pogodovale su razvoju vinarstva na našem imanju tako da smo 80 godišnju tradiciju nastavili koristeći pri tom moderno znanje i tehnologiju. Stalno ulažemo u unaprjeđivanju tehnologije, ali nikad ne zaboravimo ljubav koja nas veže za vino i vinograde.

Vina vinarije Vina Zigante

Malvazija Istarska

Malvazija Istarska - Vina Zigante

Malvazija istarska

Vino ima lijepu zelenkasto žutu boju sa zlatnim nijansama, na nosu se otvara miris cvijeta bagrema i voćne note. Vino je suho, djelomično toplo, i djelomično mekano a sa druge strane ima finu svježinu. Krasi ga izrazita mineralnost i uravnoteženost kao i intenzivan okus koji dugo ostaje u ustima.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 12,5%

Teran

Teran - Vina Zigante

Teran

Teran ima karakterističnu rubin crveno boju, punog okusa i umjerenog kiselkastog karaktera. Vino ima lijepu hrapavu taničnost te ga krasi srednje tijelo. Na nosu osjete se note crnog bobičastog voća poput borovnice i kupine.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 12,5%

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon - Vina Zigante

Cabernet Sauvignon

Vino rubin crvene boje, ima krasan, izražen miris koji podsjeća na ribiz, šumsko voće i borovnice. Dvogodišnje zrenje u hrastovim bačvama daje mu blagi okus po cedru i vaniliji. Malolaktična fermentacija i dozrijevanje odvijaju se u malim hrastovim bačvama 24 mjeseci, što pogoduje sljubljivanju bogatih o plemenitih aroma drveta i grožđa.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 12,5%

Rose Aurora

Rose Aurora - Vina Zigante

Teran

Za dobivanje ovog rosea koristi se Teran s padina u blizini Kostanjice , koji se bere krajem rujna i nakon prerade i prešanja stavlje na odležavanje u inox bačve u kojima bude 6 mjeseci. Vino ima lijepu postojanu rose boju koja ide prema noti maline i trešnje , bistro je i djelomično gusto. Na prvo mirisanje javlja se nota svježih malina i jagoda, a onda dolazi cvjetna nota tonika od ružnih latica i šumske jagode, dakle kompletnost mirisa je djelomično bogata.Vino je suho , djelomično toplo i djelomično mekano, a s druge strane krase ga lijepe svježine, malo prisutnih tanina, vrlo je ukusno i krasi ga srednje tijelo.

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 12%

Muškat Bijeli

Muškat Bijeli - Vina Zigante

Muškat

Vino krasi lijepa zelenkasto žuta boja, kristalno je bistro i djelomično gusto. Nakon kratke kiromaceracije i laganog prešanja, mošt fermentira na niskoj temperaturi kako bi se sačuvala kocentracija nezamjenjive muškatne arome. Vino ima ugodno i diskretno cvjetnu aromu. Zaokružen i pun okus sa skladnim odnosom alkohola, kiselina i šećera daje ugodan muškatni okus koji dugo vremena ostaje u ustima.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13,5%

Merlot

Merlot - Vina Zigante

Merlot

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 1l

Chloe

Chloe - Vina Zigante

Chardonnay

Pjenusac ima lijepu živahnu zelenkasto žutu boju, kristalno je bistro i djelomično gusto, a iz elegantne čaše izlazi dosta malih mjehurića. Na prvi nos dominira nota zelene jabuke, koju prati nota nektarine pa se potom javlja mala nota metvice i citrusa u obliku limunove kore.

Detaljni podaci

Suvo belo penušavo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 4-6°C, procenat alkohola 11%

Ako su Vam potrebne još neke informacije o samoj vinariji ili vinima koja proizvodi, obratite im se putem email-a: info@vina-zigante.hr ili putem telefona: +385 52 721 930.

O aktuelnostima u vinariji možete se obavestiti na web sajtu ili društvenim mrežama: https://vina-zigante.hr/, https://www.facebook.com/zigantevina/, https://www.instagram.com/vinazigante/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte