Pripremili smo za Vas prezentaciju Vinarije Adora čija vina reprezentuju regiju Tri Morave u Srbiji. Suncem okupani vinogradi se nalaze u mjestu Dobra Voda.

Ova vinarija između ostalog izdvaja sledeće etikete: Rose, Chardonnay, Edition, Cabernet Sauvignon, Merlot & Cabernet Sauvignon.

Evo šta u ovoj vinariji kažu o svom nastanku i poslovanju 

Porodična vinarija Adora smeštena je 18 km severno od Jagodine u malom i brdovitom selu Dobra Voda. Nalazi se u mirnom i tihom delu sela u ekološki čistoj i zdravoj sredini, baš onakva kakva godi vinu.

Prva loza zasađena je u proleće 2006. godine na osunčanim blagorodnim brežuljcima, na granici između Pomoravskog i Resavskog okruga. Od tada pa do danas na 6 ha sopstvenih vinograda pažljivo se neguju najbolje sorte odabranog grožđa: Cabernet Sauvignon, Merlot i Chardonnay.

Reč je o relativno mladoj vinariji koja iz godine u godinu poboljšava kvalitet i povećava količine vina koje se u njoj proizvode. U narednom periodu planira se sadnja vinove loze na još 10 ha. Kvalitet vina potvrđuju mnogobrojne medalje u Srbiji i Evropi, kao i izvoz u Bosnu, Švajcarsku i Francusku.

Vina Vinarije Adora

Rose

Cabernet Sauvignon, Shiraz i Grenache

Intenzivne nežne roze boja koja prelazi u boju lososa. Ima osvežavajuć miris, zavodljivo cvetnih nota. Ukus je spoj naglašenih nota ruže i ljubičice, šumskog voća i bele čokolade. Harmoničnost i pitkost ovom vinu, daje odličan balans slasti i kiseline. Završnicu krasi nežni voćni karakter i autentična elegancija.

Slaganje uz hranu                 

Ovaj Rose idealan je kao aperitiv ali i pratilac predjela, salate, ribe i piletine.               

Detaljni podaci

Polusuvo rose vino, temperatura serviranja 7-9°C

Chardonnay

Chardonnay

Adora Chardonnay je belo vino koje će Vam svakako pričiniti nezaboravne užitke. Svetlo žuta boja sa kristalno zelenkastim odsjajem, karakterističan, jasno izražen, eksplozivan sortni miris sa diskretnim notama suve smokve i dinje, protkan tonovima hrastovine, pun, hermoničan i mekan ukus, savršena izbalansiranost i duga završnica osnovne su karakteristike ovog vina.

Detaljni podaci

Belo vino, temperatura serviranja 10-12°C

Edition

Cabernet Sauvignon i Merlot

Suvo crveno vino proizvedeno kupažom sorti Cabernet Sauvignon i Merlot, vrlo karakterističnog, pikantnog, izraženog voćnog mirisa u kojem preovlađuju tonovi višnje i borovnice uz diskretne začinske note barika, intenzivne rubin crvene boje, harmoničnog i punog ukusa.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, temperatura serviranja 16-18°C

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

Suvo crveno vino proizvedeno od sorte Cabernet Sauvignon, vrlo karakterističnog, pikantnog, izraženog voćnog mirisa u kojem preovlađuju tonovi višnje i borovnice uz diskretne začinske note barika, intenzivne rubin crvene boje, harmoničnog i punog ukusa.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, temperatura serviranja 16-18°C

Merlot & Cabernet Sauvignon

Merlot i Cabernet Sauvignon

Posebnim odabirom i pažljivom preradom grožđa, kontrolisanom fermentacijom i maceracijom kljuka, odležavanjem i sazrevanjem u novim barik buradima od srpskog hrasta na tamnom mestu i kontrolisanoj temperaturi dobijeno je ovo snažno, plemenito vino duboke rubin crvene boje, pikantnog, izraženog voćnog mirisa u kom dominiraju tonovi višnje i borovnice uz diskretne začinske note barika, harmoničnog i punog ukusa.

Detaljni podaci

Crveno vino, temperatura serviranja 16-18°C

Informacije o vinariji možete dobiti i putem email-a: sonja_soso@outlook.com ili putem telefona: +381 61 30 95 716.

Za novosti iz vinarije pratite njihov sajt i naloge na društvenim mrežama: https://www.vinarija-nd.com/, https://www.facebook.com/adoravino/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte