Autori našeg portala su za danas izabrali vinariju Baraka koja je jedan od predstavnika dalmatinske regije u Hrvatskoj. Grožđe za vina ove vinarije dolazi iz mjesta Šibenik.

Ljubitelji vina prepoznaju ovu vinariju po vinima: Prisbus, Mocira, Memento, Timbar, Barone, Debit, Debit Riserva, Maraština, Rose Malena.

U nastavku pročitajte detaljnije informacije o vinariji

Korijeni naše povezanosti sa vinima sežu u osamdesete godine prošlog tisučljeća kada smo počinjali stvarati prva vina u malom podrumu obiteljske kuće sa grožđem iz vinograda naših prijatelja. Stvarali smo vino da bi ga podjelili sa prijateljima, uživali u njemu sa obitelji u specijalnim prigodama i susretima… Još uvijek se držimo tih starih navada pa birajući naša vina i vi postajete naš prijatelj i dio obitelji. Vinarija Baraka je obiteljska butik vinarija koja se nalazi na poluotoku Srima blizu Šibenika i Vodica. Poluotok Srima sa svojih 500 kilometara suhozida je pravi testament teškom životu i povijesti ovog mjesta. Okružen estuarijem rijeke Krke, Jadranskim morem i prekrasnim kanalo Sv. Ante stvara zanimljivu mikro klimu i poseban terroir za naša vina.

Vina vinarije Baraka

Prisbus

Cabernet Sauvignon 50% i Merlot 50%

Prisbus je naše prvo komercijalno vino koje smo napravili za berbu 2010. Nazvano po lokalnom nazivu mjesta na kojem se nalaze vinogradi, Prisbus će uvijek biti vino napravljeno od grožđa iz našeg prvog vinograda na imanju.

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml / 1,5l, procenat alkohola 12%

Mocira

Merlot, Plavina

Mocira je idealno vino za početno upoznavanje sa našim vinima i stilom. Poštujući terroir i tradiciju, Mocira je u osnovi kupaža Merlota i Plavine, a inspiraciju za ime ovog vina potražili smo u suhozidima koji okružuju naše imanje, još uvijek živući spomenik vrijednih generacija prije nas kao i tradicije našeg podneblja.

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml / 1,5l, procenat alkohola 12%

Memento

100% Syrah

Naš Memento je oda dobrim trenutcima u životu, trenutcima vrijednih življenja i sjećanja.

Memento radimo od čistog Syrah grožđa produženom maceracijom uz dodavanje dijela cijelih grozdova u fermentacijski tank. Naš pristup ovoj iznimnoj sorti uz odležavanje u barrique bačvama minimalno 12 mjeseci
Naš Memento je oda dobrim trenutcima u životu, trenutcima vrijednih življenja i sjećanja.

Memento radimo od čistog Syrah grožđa produženom maceracijom uz dodavanje dijela cijelih grozdova u fermentacijski tank. Naš pristup ovoj iznimnoj sorti uz odležavanje u barrique bačvama minimalno 12 mjeseci

Naš Memento je oda dobrim trenutcima u životu, trenutcima vrijednih življenja i sjećanja.

Memento radimo od čistog Syrah grožđa produženom maceracijom uz dodavanje dijela cijelih grozdova u fermentacijski tank. Naš pristup ovoj iznimnoj sorti uz odležavanje u barrique bačvama minimalno 12 mjeseci.

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13%

Timbar

100% Babić

Babić je autohtona sorta Dalmacije, većinom sađena u obalnom pojasu oko Šibenika i Primoštena s obzirom na to da preferira krške terene. Fermentirano u otvorenim badnjevima s ručnim prevrtanjem grožđa za vrijeme fermentacije. Naš babić smo nazvali Timbar kao odu bogatom klapskom naslijeđu Dalmacije. Sunce, more, spiza, Timbar, dobrodošli u Dalmaciju.

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml / 1,5l, procenat alkohola 13,5%

Barone

Cabernet Sauvignon, Plavina

Barone je jedna od četiri šibenske tvrđave i svakako vrijedna obilaska ako se nalazite u blizini, tvrđava koja zauzima posebno mjesto u srcima svih Šibenčana. Naš Barone je započeo svoj put berbom u drugoj polovici Kolovoza. Grožđe Caberneta je bilo iznimno gusto i puno sladora, s manjim dijelom već na trsu, prosušenih bobica. U isti tank smo dodali oko 30% Plavine kako bi spustili nešto ukupne alkohole i dodali svježine ovom vinu kao balans. Rezultat je posebno vino sa 15,5% Alc, moćno, poput tvrđave.

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 15,5%

Debit

Debit

Debit je autohtona bijela sorta grožđa šibenskoga kraja za koju smatramo da je nepravedno zanemarena. Stoga s velikom željom i radom u vinogradima te posebnom pažnjom u podrumu pokušavamo ponovno stvoriti istinske ljubitelja ove sorte, vjerujemo da smo na dobrom putu.

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 12%

Debit Riserva

100% Debit

Posebna probrana selekcija grožđa i ozbiljan pristup u podrumu rezultiralo je vinom dostojnim Riserva oznake. Fermentacija u drvenim barrique bačvama i odležavanje u cementnom tanku jajolikog oblika. Limitirana serija i produkcija od samo 960 butelja.

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 12,1%

Maraština

Maraština

Maraština je autohtona sorta grožđa iz obitelji malvazija koja je proširena po Dalmaciji i može se pronaći i po sinonimu Rukatac. Tradicionalna i puna okusa Mediterana, berba 2015 se još može pronaći samo u našem podrumu u limitiranim količinama. Buteljirano nefiltrirano.

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13,3%

Rose Malena

Plavina i Lasina

Naše Rosé vino je stvoreno za tople ljetne dane, lepršavo i osvježavajuće s ciljano nižim alkoholima od 11 do 12%. zbog ranijeg branja grožđa. Fermentirano i odležano u tankovima od nehrđajućeg čelika.

Detaljni podaci

Rose vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 11-12%

Vinariju možete kontaktirati telefonski na broj: +385 98 337 993.

Osim putem telefona, možete kontaktirati vinariju putem društvenih mreža i sajta: https://www.facebook.com/BarakaWinery/, https://www.instagram.com/barakawinery/, https://baraka.co/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte