Naši autori su za danas pripremili za Vas – vinariju Bastian koja je smještena u istarskoj regiji u Hrvatskoj. Čokoti vinove loze ove vinarije se nalaze u mjestu Buje. Svežinu i punoću ukusa vina ove vinarije duguju specifičnoj istarskoj klimi i beloj zemlji.

U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: Malvazija, Merlot, Rose.

Vinarija Bastian

Detaljnije informacije o nastanku, lokaciji i ostalim detaljima možete pročitati u nastavku  

Vina Bastiàn rezultat su ljubavi prema vinu dvoje supružnika, Petre i Ivana Leke. Ljubav, upornost, spremnost i želja za stvaranjem nezaboravne i jedinstvene priče o vinu urodili su nastankom Bastiàn vina. Prepoznali smo bogomdanu ljepotu, posebnost i potencijal krajolika i bijele zemlje, rodne vinograde, te uz tim vrhunskih enologa, agronoma, tehnologa i vinogradara posvećeno radimo na svojim vinima.

Vina vinarije Bastian

Malvazija

Malvazija - Bastian

Malvazija istarska 100%

Bastiàn Malvazija istarska vrhunsko je suho bijelo vino, specifične cvjetno-voćne arome. Ima svijetlo limunasto-žutu boju, zelenkastog odsjaja. Kompleksnost mirisa proizlazi iz ispreplitanja aroma bagremova cvijeta, vinogradarske breskve, grejpa i bosiljka. Cvjetno-voćni profil, čistoća i prirodna kiselost daju vrhunsku dužinu okusa te pun i osvježavajući završetak. 

Slaganje uz hranu                 

Bastiàn Malvazija izvrsno će se slagati uz bijelu ribu i razne morske specijalitete, kao što su sirove kamenice ili rakovice, te uz lagane tjestenine s povrćem.         

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 10-12°C

Merlot

Merlot - Bastian

Merlot 100%

Bastiàn Merlot elegantno je suho crno vino, rubinski crvene boje. U mirisu se isprepliću crvena šljiva, tamna trešnja, svježe mljeveni papar i likviricija. Vino je mekanog i srednje punog tijela. Srednje trajni voćni okus postignut je aromama šljive, borovnice, trešnje i slatkih začina. Zbog niže razine finih slatkastih tanina, lako se pije. 

Slaganje uz hranu                 

Bastiàn Merlot najbolje se slaže s mesnim jelima. Dobro se kombinira s janjetinom, teletinom, varivom i govedinom, kao i s raznim umacima.               

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, temperatura serviranja 16-18°C

Rose

Rose - Bastian

Merlot 70%, Cabernet Franc 30% 

Bastiàn Rose atraktivno je ružičasto suho vino nastalo od sorti Merlot i Cabernet Franc. Ima nježnu boju svijetlo-ružičastog odsjaja. U srednje intenzivnom voćnom mirisu prepoznaju se arome maline, šumske jagode, crvenog ribiza i cvijeta naranče. Voćne arome, svježina i lagana struktura daju nježan i osvježavajući završetak.

Slaganje uz hranu                 

Bastiàn Rose idealno će se sljubiti s gotovo svakim jelom, a najbolji je izbor za lagana jela, jela s tjesteninom, povrćem i plodovima mora.   

Detaljni podaci

Suvo rose vino, temperatura serviranja 8-10°C

Informacije o vinariji možete dobiti i putem email-a: info@bastian.hr ili ih kontaktirajte telefonom: +385 98 404 247.

Za novosti iz vinarije pratite njihov web sajt i naloge na društvenim mrežama: https://www.bastian.hr/, https://www.instagram.com/vinobastian496/, https://www.facebook.com/bastianwinery.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte