Ovoga puta ćemo Vas upoznati sa vinarijom Bikicki koja Vam donosi ukus sremske regije iz Srbije. Zasadi vinove loze se nalaze u mjestu Banoštor.

Vina ove vinarije su: Traminac, Sfera, S/O, Uncensored, Cu, Nadia, Pinotte, Lily, Crna Tamjanika, Makana, Makana Noir.

Više detalja o vinariji

Uz svo znanje i ogroman trud koji ulažemo, suština Bikicki vina jeste u jedinstvenom teroaru na koji utiču zemlja, sunce, vetar, vazduh i sve ono što prati proces rasta i sazrevanja našeg grožđa na padinama Fruške gore. Zbog te jedinstvene magije prirode, koja se baš tu u srpskoj meki vina dešava, pravljenje vina s minimumom intervencije, koje mnogi određuju kao hrabrost, za nas je jedini pravi izbor.

Vina vinarije Bikicki

Traminac

Traminac crveni

Pravi sortni traminac sa Fruške gore, raskošnog cvetno – parfemskog karaktera, sa mirisima divlje ruže, žutih šljiva i krušaka. Na ukusu zaobljeno, prefinjenih kiselina, sa suvom, postojanom završnicom čvrste teksture. Na nepcima se zadržavaju arome jabuke kožare, đumbira u prahu i kandirane kore limuna.

Slaganje uz hranu                 

Bogate arome ovog Traminca traže hranu poput dimljenog šarana ili čak dimljene vešalice sa roštilja. Odlično će se nositi i sa rolovanim belim mesom u slanini, rižotom sa plodovima mora ili kremastim kozjim sirom.

Detaljni podaci

Belo vino, temperatura serviranja 9-12°C, procenat alkohola 13,4%

Sfera

65% Traminac i 35% Sauvignon Blanc

Elegantno belo vino prefinjenog mineralnog karaktera i mirisa žute pegave jabuke, limuna i aromatičnog bilja. Tu su i fini, slataksti cvetni tonovi u pozadini koji dodaju na kompleksnosti i otkrivaju karakter traminca. Na jeziku istovremeno čvrsto i sočno, uz malo fine, bademaste gorčine u završnici.

Detaljni podaci

Belo vino, temperatura serviranja 9-12°C, procenat alkohola 13,5%

S/O

Sauvignon Blanc

Vino duboke, zlatno – ćilibarne boje, očaravajućeg mirisa jabuke kožare i kandiranog voća. Smenjuju se note suvih kajsija, ušećerenog manga i kore pomorandže, uz lagani začinski ton belog bibera. Meko vino, umereno punog tela, mekih kiselina ali živahne, čvrste strukture. U bogatom i postojanom završnom ukusu na nepcima dugo ostaju ukusi sušene jabuke i prezrele kruške.

Slaganje uz hranu                 

Uparite ga sa jelima od vrganja, ćuretinom sa mlincima, mladom prasetinom ili pastrmkom u bademima.

Detaljni podaci

Oranž vino, temperatura serviranja 10-14°C, procenat alkohola 12,8%

Uncensored

Traminac crveni

Bistro, intenzivno ćilibarno vino, sa slojevitim, veoma elegantnim i plemenitim mirisom. Njegov eterični karakter pruža impresiju barutne mineralnosti, a zatim dolaze prigušeni voćni tonovi u vidu sušene kore pomorandže, kao i suvi mediteranski začini. Struktura je u opoziciji sa intenzitetom mirisa, veoma bogata, sa čvrstim taninskim ugrizom. Ukus traje beskonačno dugo i donosi valere voća, orijentalnih začina i toplih,suvih cvetnih tonova.

Detaljni podaci

Oranž vino, temperatura serviranja 12-16°C, procenat alkohola 14%

Cu

Pinot Grigio

Snažna bakarno-crvena boja letnjeg zalaska sunca samo nagoveštava jedinstveni karakter ovog pino griđa. Njegov miris nudi note hibiskusa, džema od šipka i crvenih ringlova (džanarike), iza čega se razvijaju arome zrelih trešanja i šumskih jagode. Na nepcima zaobljeno, sočno i meko, sa laganim ugrizom plemenitih tanina.

Detaljni podaci

Oranž vino, temperatura serviranja 12-14°C, procenat alkohola 12,7%

Nadia

Pinot Noir

Snažne, bistre, otvoreno crvene boje, ružica koja iznenađuje karakterom i intenzitom aroma. Osim puno zrelog crvenog voća, poput šumskih jagoda, brusnica i višanja, tu su i note cvetnog karaktera. Puno telo i ekstraktivnost osveženi su finim kiselinama i laganom taninskom strukturom. Sočna završnica nosi obilje crvenog voća koje se dugo valja na nepcima. Ozbiljno vino koje traži dobar zalogaj, daleko od jednostavnih, laganih rozea.

Slaganje uz hranu                 

Domaći zalogaji, daske sa kulenom i kobasicama, pasta sa bolonjez prelivom, jagnjeći kotleti ili čak plava riba sa roštilja odlično će se uklopiti uz ovaj roze.

Detaljni podaci

Rose vino, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 13,8%

Pinotte

Pinot Noir

Bordo crvena boja i nežni, ali slojeviti miris otkrivaju osobeni pino noar koji karaterišu arome crvenih trešanja, višnje u čokoladi, sitnih bobica i novog kožnog kaiša. Umereno puno, sa razvijenom strukturom i raskošnom voćnom svežinom, donosiskladnu i postojanu završnicu voćnog karaktera sa nežnom notom ljutih začina.

Detaljni podaci

Crveno vino, temperatura serviranja 14-16°C, procenat alkohola 13,4%

Lily

Merlot

Bomba i bombona! Eksplozivni merlo raskošnog voćnog karaktera, sa mirisima maline, soka odvišnje, šumske jagode i slatkastih tonova likera i zanatskih slatkiša. Sočno vino, mekih kiselina i umerenih tanina, koje će nepca nafilovati starinskim voćnim kolačima i domaćim sirupom.

Detaljni podaci

Crveno vino, temperatura serviranja 14-16°C, procenat alkohola 14%

Crna Tamjanika

Crna Tamjanika

Jedinstveno crveno vino slojevitog mirisa u kome se mešaju cveće i tamno voće. Impresivan karakter ružinih latica, džema od kupine i suve šljive, obogaćen je i notama dobre crne čokolade. Umereno puno, toplog ukusa u kom se ponovo javlja ceo spekatar cvetnih i voćnih aroma, ali čvrste, ozbiljne strukture i veoma duge, kompleksne završnice.

Detaljni podaci

Crveno vino, temperatura serviranja 14-16°C, procenat alkohola 15,5%

Makana

Traminac crveni

Pravi nektar, raskošnog mirisa u kome se prepoznaju slatko od smokava, kompot od dunje, domaća pečena bundeva i bagremov med. Slatko, ali izbalansirano, sa finom svežinom i bogatim medastim ukusom koji donosi nove arome prezrelog grožđa, dunje, pomorandže i nežne tonove mlečne karamele i vanile. Izrazito postojanog i dugotrajnog ukusa.

Detaljni podaci

Slatko vino, temperatura serviranja 9-12°C, procenat alkohola 12,9%

Makana Noir

Crna Tamjanika

Crna tamjanika jedinstvena je sorta vinove loze, najpoznatija upravo po svojim slatkim vinima. Naša crna Makana prizvaće džem od crnog šumskog voća, slatko od ruže i tamni šumski med. Raskošne slasti, meko i bogato, impresivnog ukusa koji dugo ostaje na nepcima prizivajući aromu šljiva u čokoladi, ušećerenih oraha i sušenih borovnica.

Slaganje uz hranu                 

Crna Makana traži samo kockicu dobre crne čokolade, ali odlično će da se složi i uz Švarcvald ili Zaher tortu, te pitu sa višnjama.

Detaljni podaci

Slatko vino, temperatura serviranja 10-13°C, procenat alkohola 14,1%

Sva pitanja možete uputiti vinariji email-om: ‍office@bikicki.rs ili putem telefona: ‍381 65 28 36 825.

Vinarija je aktivna i na društvenim mrežama: https://www.instagram.com/bikickiwinery/, https://www.facebook.com/bikickiwine, https://www.bikicki.rs/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte