Vinarija koju danas želimo da Vam predstavimo je vinarija Bire koja uljepšava dalmatinsku regiju u Hrvatskoj. Vinogradi ove vinarije ulepšavaju krajolik mjesta Lumbarda.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: Grk, Grk Defora, Plavac, Rose.

Dodatne informacije o vinariji

U duhu tradicije i inovacije, igre i istraživanja i nadasve, težnje ka boljem.

Vina vinarije Bire

Grk

Grk

Grk je vrlo rijetka hrvatska autohtona sorta posebno vezana uz pjeskovito tlo oko Lumbarde na otoku Korčuli, a vrlo izgledno i najpoznatiji uradak koji potpisuje Frano Milina Bire. Ovo posebno vino je zlatnožute boje, zrele voćne aromatike uz vrlo nježnu herbalnu nijansu, elagantno kombinirane svježine, slasti i ugodne gorčine koja je navodno zaslužna za samo ime sorte. Nedvojbeno iznimno značajno vino i sorta hrvatskog vinarstva južne Dalmacije.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13,5%

Grk Defora

Grk

Izvanredno vino. Jedno od najboljih u kratkoj povijesti ove vinarije. Dobiveno sur lie metodom, što znači da je njegovano na kvascima u bačvama od hrasta. Izvrstan oak management jer je utjecaj drveta sasvim neupadljiv. U ustima je vino kremozno i bogato, a opet s puno svježine i slasti. Vijek trajanja pet do osam godina od berbe.

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12°C, procenat alkohola 13,5%

Plavac

Plavac mali

Kamenito tlo, starost loza i do 50 g. te prinos od svega 0.80 kg po trsu, zalog su izvrsne sirovine koja nakon berbe i fermentacije odležava 15 mjeseci u bariknim bačvicama. Tamne je, skoro neprozirne boje koja se prema rubovima preljeva u ljubičastu. U nosu je čisti mediteran sa karakterističnom signaturom plavca malog.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 18°C, procenat alkohola 14%

Rose

Plavac mali

Rose od Plavca Malog, s terasastih vinograda južnih padina otoka Korčule. Svjetlo ružičaste boje, kremast, prekrasnog završetka s cvjetnim nosom. Meko, zaobljeno vino punog okusa, svježe s nježnim kiselinama.

Detaljni podaci

Rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12-14°C

Ako su Vam potrebne još neke informacije o samoj vinariji ili vinima koja proizvodi, obratite im se putem email-a: info@bire.hr ili  telefonski na broj: +385 98 344 712.

O aktuelnostima u vinariji možete se obavestiti na društvenim mrežama ili web sajtu: https://www.facebook.com/pages/Bire%20Winery/1963561183884211/, http://bire.hr/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte