Autori našeg portala su za danas izabrali vinariju Bora koja je jedan od predstavnika regije Dalmacija u Hrvatskoj. Čokoti vinove loze rastu u mjestu Podgradina.

U standardnoj ponudi vinarija ima sledeća vina: Pošip, Sauvignon Blanc, Cuvee.

Više detalja o vinariji

Bora je čvrsto ukopana u tradiciju kraja, malog hrvatskog mjesta Podgradina kojeg s jedne strane griju tople struje Novigradskog mora, a s druge šiba Velebitska bura.
Benkovačko-stankovačko vinogorje, gdje je smještena vinarija, idealan je položaj za uzgoj vinove loze, jer njegova orijentacija i nadmorska visina na kojima se nalaze vinogradi stvaraju idealno tlo za najbolje vino.
Po lokalnom izrazu za jak, uporan, mahovit i hladan vjetar, vina Bora su i dobila ime, no ona su najbolje što škrto podneblje i vrijedan rad mogu dati. U ovoj mladoj vinariji koja svakodnevno raste, kao obećanje obitelji Žuža svojim precima da će slijediti misao vodilju svoje obitelji o ljubavi, upornosti i predanosti zemlji, danas uz pomoć najsuvremenijih vinogradarskih i vinarskih znanja i tehnologije nastaju vina za uživanje onih najistančanijeg ukusa. „Bora je slavlje i ritam života. Vina proizvodimo za ljude koji slave svaki trenutak, koji plešu, koji u svakom trenutku vide priliku za užitak. Razigrana, a opet precizno vinificirana, naša vina ističu najbolje osobine svojeg podneblja i terroira Benkovačko-stankovačkog vinogorja. Poštujući tradiciju, u našim smo vinogradima posadili tradicionalne sorte: maraštinu i pošip, svrdlovinu i plavinu ali odvažili smo se i na sorte sauvignon blanc, merlot, crni grenache i syrah. Kao obitelj, vjerujemo u stvaranje i istraživanje novih okusa pa tako pristupamo i našim vinima.

Vina vinarije Bora

Pošip

Pošip Bora svoj postojan, vrlo bogat i lijep miris može zahvaliti pažljivoj vinifikaciji koja je urodila nježnim voćnim notama suhih marelica, popraćenima cvjetnim i biljnim aromama. Vino krase i neobične mineralne note s primjesom kvasaca. Okus karakterizira velika moć i odmjerenost kiselina koja je sačuvala i voćnost vina.

Slaganje uz hranu                 

Izvrsno se sljubljuje s laganijim jelima, tjesteninama, piletinom i bijelom ribom.

Detaljni podaci

Belo vino

Sauvignon Blanc

Sauvignon blanc Bora laganog je okusa, uravnotežene punoće i ugodno osvježavajućeg karaktera, svježe, pitko, mirisno i živahno. Izraženo je gorkasto u retrookusu, ugodnog mirisa i zavodljivih, tipičnih aroma zrelog sauvignona.

Slaganje uz hranu                 

Idealno se sljubljuje s ribljim specijalitetima, laganijim vrstama mesa, kao i s ponekim desertom.            

Detaljni podaci

Belo vino

Cuvee

Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah

Bora Cuvee proizveden je od tri vrste grožđa: Cabrernet sauvignon, Merlot i Syrah, i s puno pažnje odnjegovan u hrastovim barrique bačvama. Arome suhog voća poput šljiva, crnog ribiza, kao i začinske tamne čokolade čine ga punim i moćnim. Odlikuje ga harmonija živahnih kiselina s punoćom, bogatstvo ekstrakta i stanovita pikantnost u retrookusu. Iznimno harmonično, snažno i toplo vino.

Detaljni podaci

Crveno vino

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: antonio.imogen@gmail.com.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na društvenim mrežama putem sledećih naloga: https://www.instagram.com/vina.bora/, https://www.facebook.com/Vina-Bora-585872655222091, http://vinabora.hr/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte